Les Parelles Artístiques es traslladen a Manlleu

L'exposició presenta 19 obres fetes a dos mans, amb un artista i un usuari dels serveis de salut mental

Redacció Osona.com
04 de juny del 2015
Actualitzat a les 8:32h
Inauguració de la mostra a Vic
Inauguració de la mostra a Vic | A. Costa

La novena edició de les Parelles Artístiques es va inaugurar a Vic. Foto: Adrià Costa


La sala Can Patalarga de Manlleu acollirà aquest divendres, 5 de juny (20:00 h), l'acte d'inauguració de l'exposició de les obres d'Osona de la novena edició del projecte "Parelles Artístiques: experiències creatives per la salut mental".  La mostra es podrà visitar fins al 28 de juny els dissabtes i diumenges, de 18 a 20 hores. El públic hi veurà 19 obres de diferents modalitats artístiques elaborades per parelles formades per un artista amateur usuari dels serveis de salut mental i un artista professional. Cadascuna d'elles té un preu de 200 euros i es poden comprar a la mateixa exposició o al web de Parelles Artístiques.

En aquesta novena edició de Parelles Artístiques, hi han participat 136 artistes que han treballat per parelles o per grups creant un total de 65 obres. Aquestes parelles han estat impulsades des de diferents recursos de salut mental de les cinc comarques participants en el projecte: Osona, Berga, Berguedà, Tarragonès i Vallès Oriental. A Manlleu, però només s’hi exposaran les obres creades a Osona. La mostra sencera es va inaugurar fa uns mesos a Vic.

La iniciativa va néixer l’any 2006 de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO) amb l’objectiu de sensibilitzar la població sobre la salut mental i promoure el contacte social i la participació normalitzada en la societat de les persones amb problemes de salut mental. En els darrers anys, s’ha estès a d’altres comarques catalanes gràcies a l’esforç de molts centres de salut mental que han volgut col·laborar i realitzar l’experiència de la FCMPPO. En el total de les nou edicions, hi han participat 404 artistes.

Parelles Artístiques rep el suport de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu i de BBVA, continuadores de l’obra social de l’antiga Caixa Manlleu, que va apostar pel projecte des del primer moment.
 

Recull de galeries de fotos de les Parelles Artístiques
 

La novena edició de les Parelles Artístiques es va inaugurar a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a