Dues empreses d'Osona opten als Premis Pimes de PIMEC

En total, hi ha 68 candidatures presentades de tot Catalunya

ManresaInfo.cat
03 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:22h

Reunió del jurat dels Premis Pimes 2015 de PIMEC. Foto: PIMEC


Dues empreses d'Osona opten als Premis Pimes de PIMEC Catalunya. Les 19 personalitats que formen part del jurat s'han reunit per estudiar i fer la deliberació corresponent de les 68 candidatures presentades, provinents de 59 empreses de tot Catalunya. Els Premis Pimes compten amb quatre modalitats: pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; comerç més competitiu; Premi Fundació PIMEC als valors d'empresa, i Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 57% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de pime més competitiva; un 27%, per la de valors d'empresa; un 9% opten a la de comerç més competitiu; i un 7%, a la de qualitat lingüística en el món empresarial.

Per territoris, el 76% de les empreses que opten als Premis són de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (45); el 8% són de la Catalunya Central (3 del Bages i 2 d'Osona); un 8% són de Girona (5); un 6%, de Lleida (3), i un 2%, de Tarragona (1).

Quant als sectors econòmics que representen les candidatures proposades, 33 són de la indústria; 17 provenen dels serveis, 11 del comerç, una del sector de la construcció. Destaca el sector de les TIC que, per primera vegada, té un total de sis candidatures. 

El sopar solidari anual de PIMEC, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes 2015,  serà l'1 de juliol. Com a novetat, aquest any s'emmarquen en el Bizbarcelona, la principal plataforma que dóna suport a emprenedors, pimes i autònoms que busquen i troben oportunitats de negoci, assessorament, finançament, inspiració i suport, i de la qual PIMEC és partner institucional.

També es lliuraran altres guardons que no van a jurat com el Premi al Millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l'Experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la Diplomàcia empresarial i el Premi a la Millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització. L'acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i la quota íntegra del sopar que abonen els assistents es destinarà a una causa molt propera per a tots els emprenedors, el programa emppersona d'ajuda a l'empresariat, que la Fundació PIMEC va posar en marxa a finals del 2009.