Les Nits de cinema oriental escalfen motors arreu del país

El festival se celebrarà a Vic del 14 al 19 de juliol i estarà dedicat a l’Índia

Redacció Osona.com
03 de juny del 2015
Actualitzat el 30 de juny a les 18:23h
“La serpiente a la sombra del águila”, la pel•lícula que va donar a conèixer Jackie Chan.
“La serpiente a la sombra del águila”, la pel•lícula que va donar a conèixer Jackie Chan.

La dotzena edició del Festival Nits de cinema oriental se celebrarà del 14 al 19 de juliol a Vic i enguany tindrà com a gran protagonista l'Índia. Els més inquiets, però, podran començar a gaudir del millor cinema del continent asiàtic molt abans. El certamen organitza durant juny i juliol activitats arreu del territori català, en col·laboració amb diferents entitats, festivals i institucions.

A les habituals col·laboracions, aquest any en destaca una de nova, que portarà les Nits al Phenomena. El recent estrenat cinema barceloní amb la filosofia de recuperar l'esperit d'aquelles sessions dobles de fa unes dècades, programarà el dimecres 8 de juliol una de les més desconcertants produccions índies dels últims temps, “BCN Knockout!”, i un clàssic del kung-fu en 35 mil·límetres, “La serpiente a la sombra del águila”, la pel·lícula que va donar a conèixer internacionalment el kung-fu acrobàtic de Jackie Chan. La doble sessió començarà a dos quarts de 9 del vespre.

També a Barcelona, en el marc dels actes de celebració del Dia de l'Independència deFilipines, es podrà veure la première de “Bonifacio”, una superproducció filipina que relata lavida de l'home que va lliurar la batalla definitiva contra els opressors espanyols. La cita serà el dissabte 20 de juny a l'Església de Sant Agustí de a dos quarts de 9 del vespre i comptarà amb l'assistència del director del film, Enzo Williams, i dels seus principals actors, Robin Padilla i Vina Morales.

A Vic, la Biblioteca Joan Triadú tornarà a acollir el cicle previ al Festival Nits. En una edició en la que l'Índia és la convidada especial, el festival està obligat a projectar alguns títols del gran mestre del cinema indi de tots els temps, Satyajit Ray. Els dijous 11, 18 i 25 de juny es podrà veure l'anomenada Trilogia d'Apu. Les sessions es faran a l'Espai Josep Romeu. L’entrada és gratuïta i començaran a les set de la tarda.

D'altra banda, en el marc de la programació de Cineclub Vic, el dimarts 30 de juny a les 10 de la nit es projectarà “Unbeatable”, el film guanyador de l'edició 2014 del certamen.

Les Nits seran present també a Tarragona de la mà del Festival MiniPop. El divendres 5 de juny aquest certamen, principalment musical, s'endinsarà en el món màgic del setè art amb Wolf Children, una obra d'art del cinema d'animació dirigida pel mestre Mamoru Hosoda. El film és un al·legat en defensa de la natura i una reivindicació romàntica dels anhels de llibertat dels éssers vius. La projecció es farà a les 10 de la nit al passeig de les Palmeres de Tarragona.

Badalona també tindrà el seu tastet de Nits abans del Festival Nits de cinema oriental el divendres 3 de juliol en el marc del Cryptshow Festival, un dels festivals de cinema de terror i fantasia de referència de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest certamen ofereix una selecció internacional de curtmetratges de gran qualitat i una mostra de llargmetratges difícils de veure en els circuits convencionals. L'aportació del Festival Nits serà “Gun Caliber”, la proposta més bandarra i salvatge que es va poder veure en la passada edició firmada per Bueno, un dels millors coreògrafs d’acció del cinema japonès.
 

Més informació de la programació i el Festival

Vegeu totes les galeries de fotos de les Nits de cinema oriental de Vic

 

Una imatge del film 'Unbeatable' Foto: Nits de cinema oriental

Documents
Arxivat a