Folgueroles acull la final de la Lliga Catalana de horseball

Aquest esport pren embranzida a Osona i al país

Redacció Osona.com
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:39h
Un partit de horseball a Folgueroles. Foto: Enric Tañá
 
La Sala Sert de l’Ajuntament de Vic ha acollit l’acte de presentació de la final de la Lliga Catalana de horseball 2014-15, que se celebrarà el proper dissabte, 13 de juny, a partir de les 10 del matí al Club Hípic GT de Folgueroles i que s'allargarà fins a mitja tarda. Com a clausura comptarà amb una actuació musical i un refrigeri per a tots els participants i públic assistent.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports en funcions, Montserrat Rovira, que ha manifestat la seva il·lusió de poder presentar aquesta competició de horseball, considerada “nova” dins el món del cavall. Rovira ha remarcat que aquesta activitat esportiva aporta gran dinamisme a la comarca i ha animat a tothom a gaudir de la competició.

Per la seva banda, el vocal de horseball de la Federació Catalana d’Hípica, Xavier Purtí, ha explicat que aquest esport va néixer a Catalunya ara fa 17 anys. Purtí ha afegit que en els inicis d’aquest esport es comptava únicament amb dos equips i en aquests moments  ja n’hi ha més de 50. En aquesta línia, el vocal de la Federació ha fet un repàs dels grans èxits assolits per Catalunya, que sempre ha mantingut un paper clau i destacat en aquesta modalitat esportiva.

Finalment, el responsable de l’entitat esportiva de Vic, Guillem Tañà, actual campió d’Europa de clubs (amb el CEEC de Cardedeu) i tercer millor jugador de món segons el rànquing de la Federació Internacional de Horseball, ha manifestat la gran satisfacció com a club esportiu i com a jugador de disposar d’aquesta final de la lliga catalana.

La iniciativa està organitzada i promoguda per la Federació Catalana d’Hípica i l’entitat esportiva de Vic Escola d’Equitació Guillem Tañà.

El horseball català lluita per ser la millor potència mundial

El horseball és un esport hípic d'equip mixt i on amb una pilota cal fer el màxim de cistelles. Un esport molt espectacular barreja de l'hípica, el rugbi i el bàsquet. Des de fa quinze edicions, la Federació Catalana d'Hípica i l'Associació de Horseball Catalunya organitzen la Lliga Catalana de horseball, on hi participen 51 equips en vuit categories, amb 300 genets i cavalls des dels vuit fins als més de 50 anys. És sens dubte la lliga més important del món de horseball, després de la francesa, en quant a número clubs, d'equips i de jugadors.

El Club d'Equitació Esportiva Cardedeu (CEEC), on fins la temporada passada hi jugava Guillem Tañà, és l'actual campió d'Europa de clubs; el Club Chea Cuore de Serinyà, on hi juga Gemma Paez, també jugadora de l’equip d’èlit del GT, és el subcampió d'Europa de Clubs en categoria femenina; i el Serrat de Moià, subcampió en categoria sub 16. Els jugadors catalans formen la columna vertebral de totes les seleccions espanyoles de horseball que competeixen al més alt nivell internacional i que actualment són subcampiones d'Europa i del món.

Hi ha 28 jugadors de horseball d'alt nivell reconeguts pel Consell Superior d’Esports, i segons el rànquing mundial de horseball, 13 llocs del podi del 2014, que recull totes les categories, entre ells el de millor club i millor jugador del món, són per representants catalans.

També cal destacar que fins a 77 jugadors catalans de totes les categories van obtenir medalles en un total de 13 competicions internacionals i tres competicions d'Espanya durant el passat 2014. Recentment, el horseball ha estat reconegut per l'Oficina d'Alt Rendiment Català, com a disciplina beneficiada pel Pla d'Alt Rendiment, fet que propiciarà poder treballar amb més condicions per a la millora, formació, promoció i creixement d'aquest esport a Catalunya.
 

Més informació des de la Federació Catalana d'Hípica


Galeries de fotos
 

Quarta jornada de la Lliga Nacional Catalana de horseball (Adrià Costa)

Cinquena jornada de la Lliga Nacional Catalana de horseball (Josep Maria Montaner)

Arxivat a