Els pagesos s'interessen per l'ordi híbrid d'Osona

La varietat del cereal pot ser un 20% més productiva

per Redacció Osona.com , 2 de juny de 2015 a les 17:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Visita dels pagesos. Foto: Dívik


L’agrobotiga Junyent&Herbifung va organitzar aquest dilluns, en col·laboració amb Syngenta, empresa líder en protecció de cultius i en llavors d’alt rendiment, una jornada sobre les noves varietats d’ordi híbrid cultivades a Osona. La jornada va comptar amb l’assistència d’una trentena de pagesos de tota la demarcació de Barcelona.


Els agricultors assistents van visitar in situ dos dels tres camps de cultiu de la comarca d’Osona, ubicats a Manlleu, les Masies de Voltregà i Santa Eugènia de Berga, on s’ha plantat l’ordi híbrid. La nova varietat genera un ordi amb l’espiga més gran i el gra més vigorós, i permet incrementar la producció entre un 12 i un 20%, sembrant dosis més baixes.

La jornada es va iniciar a les 4 de la tarda davant l’agrobotiga Junyent&Herbifung, al carrer Bellmunt 12 del Polígon Industrial Mas Galí (Gurb), on es va instal·lar una carpa per a la recepció dels participants. A continuació, els pagesos van iniciar la visita als camps per conèixer aquestes varietats noves a l’estat espanyol i que suposen una innovació revolucionària en el sector agrícola. La trobada va acabar amb una sessió de Photocall i amb un sopar per a tots els assistents.


Junyent&Herbifung continua desenvolupant proves de noves varietats de llavors a camps d’assaig de tota la comarca amb el suport d’empreses especialitzades per trobar les que millor s’adapten al clima d’Osona i permetin augmentar el rendiment del cultiu dels seus clients.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació