La transhumància, protagonista d'unes jornades al Lluçanès

Un sopar de pastor i una ruta amb ovelles, algunes de les propostes

Redacció Osona.com
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 14:13h
Santa Eulàlia de Puig-oriol acollirà aquest cap de setmana, dies 6 i 7 de juny, la quarta edició de les Jornades de Transhumància al Lluçanès. El programa presenta activitats molt diverses, entre les que destaquen el passi de la pel·lícula documental italiana “Capo e croce. Le ragioni dei pastori”, amb la presència dels seus directors, Marco Antonio Pani i Paolo Carboni. També es rebrà la visita de pastors de Sardenya, protagonistes del film.
 
Dissabte al matí serà el torn de les ponències, amb experiències entorn de la transhumància al Ripollès, Cerdanya i Penedès. A més, es donarà a conèixer l’experiència de l’Ecomuseu del Blat i el projecte “Espai Transhumància del Lluçanès”, que es vol desenvolupar a Santa Eulàlia de Puig-oriol. Al vespre, hi haurà un sopar de pastors, concert amb Els transhumants, amb cançons de pastor del Lluçanès, i posteriorment, ball.
 
Diumenge 7 de juny hi haurà una ruta de transhumància acompanyant un ramat des de Santa Eulàlia de Puig-oriol fins al Cobert de Puigcercós (Alpens).
 

Programa d’actes i inscripcions (PDF)