Emili Benito pacta amb CiU i repetirà com alcalde de Sant Bartomeu del Grau

SBiALB-AM va guanyar les eleccions per només sis vots de marge sobre els independents, que durant aquesta legislatura restaran a l’oposició

Redacció Osona.com
02 de juny del 2015
Actualitzat el 04 de juny a les 18:51h

La candidatura d'SBiALB-AM, liderada per Emili Benito. Foto: SBiALB-AM


Emili Benito, cap de llista de per Sant Bartomeu del Grau i Alboquers-AM (SBiALB-AM), repetirà com a alcalde de Sant Bartomeu del Grau, un càrrec que va assumir en la passada legislatura. Benito, amb un partit vinculat a ERC, ha arribat a un pacte amb l’única regidora de CiU, Judit Masoll, amb qui formarà govern. Tots junts tindran un total de quatre dels set regidors del consistori.

Les eleccions a Sant Bartomeu del Grau van ser molt renyides. SBiALB-AM va obtenir 220 vots, només sis més que la segona força més votada, Independents per Sant Bartomeu del Grau, liderats per David Puyol. Tots va aconseguir tres regidors. La balança l’havia de decantar el tercer partit en discòrdia, CiU, amb un edil.

A Sant Bartomeu del Grau s’ha donat una circumstància curiosa. En aquesta darrer tram de la legislatura, hi ha hagut un govern de consens amb les dues úniques forces fins ara a l’Ajuntament, SBiALB-AM i CiU. Els convergents han gestionat les àrees d’esports i medi ambient.

Els regidors que havien assumit, precisament, aquestes tasques de govern, han passat a formar part de la llista d’independents. Benito, abans de començar la campanya electoral, els va proposar de fer una llista única, la qual cosa van declinar.

Per tant, ara, Benito considera que el pacte amb CiU és el “lògic”. “No tindria sentit que pactés amb algú que abans m’ha donat una negativa”, ha explicat l’alcalde a Osona.com.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona