Santi Vivet busca una parella estable per formar govern a Torelló

L’alcalde surt reforçat d’unes eleccions que l’han deixat amb 7 dels 17 regidors del consistori

Redacció Osona.com
31 de maig del 2015
Actualitzat el 02 de juny a les 14:20h

Santi Vivet. Foto: Adrià Costa


L’actual alcalde, Santi Vivet (CiU), ha estat el gran guanyador de les eleccions municipals a Torelló, amb set dels 17 regidors del consistori. El seu soci de govern, ERC-JpT-AM, ha obtingut els mateixos regidors que en la passada legislatura, tres, tot i que s’ha quedat a només uns pocs vots del quart. La gran sorpresa ha estat la CUP-PA-SP, liderada per Francesc Manrique, que ha irromput a l'Ajuntament amb tres regidors. També es manté l’ala socialista: el PSC es queda amb dos regidors i l’Entesa pels Independents d’Osona, una escissió del PSC al consistori torellonenc, també entra amb dos regidors (precisament, David Forcada i Marc Fontserè, que ja estaven a l’Ajuntament).

En aquest marc, Vivet té assegurada l’alcaldia i pot triar fins a tres parelles per formar govern, ja que amb nou regidors en té prou per fer majoria (la CUP s’ha autodescartat i restarà a l’oposició). “La meva prioritat és fer un pacte de govern estable per a tota la legislatura. Mirarem de tenir-ho lligat, com a molt tard, abans d’aprovar el cartipàs”, ha explicat l’alcalde a Osona.com, que ja ha iniciat la roda de contactes.

Tot i haver compartit govern al final de la legislatura amb ERC, no sembla que aquesta sigui la primera prioritat de Vivet. “No tinc cap preferència. Posem el comptador a zero”, assegura.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a