Capgirem Vic decideix quedar-se a l'oposició i CiU s'assegura l'alcaldia

La formació rebutja una majoria d'esquerres amb PSC, Vic per a Tots i ERC

Anna Erra, que serà la nova alcaldessa de Vic, en una balconada de la plaça Major
Anna Erra, que serà la nova alcaldessa de Vic, en una balconada de la plaça Major | Adrià Costa
Redacció Osona.com
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:11h

Anna Erra, en una balconada de la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa


Capgirem Vic ha decidit quedar-se a l’oposició durant aquesta legislatura per treballar d’una manera “crítica i constructiva”. Així, la coalició, formada per la CUP i Procés Constituent, descarta una majoria d’esquerres, que hauria estat possible amb Vic per a Tots (ICV-EUiA i membres de Podem), PSC i ERC. De rebot, la decisió dóna l’alcaldia a Anna Erra (CiU), que en tindrà prou amb els seus nou regidors per assumir el càrrec.

A Vic, tot i la marxa de Vila d’Abadal i la renovació de la candidatura, CiU ha mantingut el tipus i ha guanyat les eleccions amb molta autoritat. Fins i tot, els convergents han incrementat en un el nombre de regidors al consistori i se situen en nou. El segon partit més votat ha estat ERC-Som Vic, els socis de govern de CiU fins ara, que han obtingut cinc regidors, el millor resultat dels republicans des de 1979 a Vic (el seu topall eren quatre). En tercera posició, un Capgirem Vic que reforça la posició de la CUP (ara juntament amb el Procés Constituent) al consistori, amb quatre regidors, el doble dels que tenia. Completen el consistori Vic per a Tots, la Plataforma Vigatana de Josep Anglada i el PSC, tots amb un regidor cadascun.

En les converses d’ aquesta setmana, Capgirem Vic reconeix que s’ha explorat la possibilitat de formar un govern quadripartit amb les altres tres forces d’esquerra a l’Ajuntament de Vic. L’opció, però, no s’ha considerat viable per diverses raons, tal com informa la formació en un comunicat: “Els representants de Capgirem Vic vam expressar, en tot moment, una gran preocupació: consideràvem que l’estabilitat governamental d’un govern format per quatre forces tan diverses, tant en sentit ideològic com de manera de fer política, era poc probable de garantir, i això perjudicaria seriosament la ciutat de Vic. A aquesta dificultat s’hi va afegir el fet que en la trobada amb ERC va quedar palès que per a aquesta formació el govern d’esquerres era una opció, no 'l’opció', ja que ERC no va descartar en cap moment la possibilitat de reeditar la coalició amb CiU”.

Per tant, Capgirem Vic ha decidit no entrar en un “joc d’intercanvi de cromos” i es quedarà a l’oposició. La coalició ho explicarà avui a la ciutadania, en un acte obert a la plaça del Pes a les vuit del vespre, on s’acceptaran preguntes dels veïns i de la premsa.

 

Comunicat de premsa de Capgirem Vic

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a