Xavier Rierola serà el nou alcalde de Seva

Eduard Botey, de Gent per Seva, s’abstindrà a la votació del 13 de juny i permetrà la investidura del candidat republicà | ERC i CiU han obtingut cinc regidors cada un

Redacció Osona.com
28 de maig del 2015
Actualitzat el 29 de maig a les 10:07h

Xavier Rierola

Xavier Rierola (ERC-AM) serà el nou alcalde de Seva. Segons ha pogut saber Osona.com, Eduard Botey (Gent per Seva), que era qui tenia la clau de l’alcaldia, ha comunicat als dos grups que se la disputaven -ERC i CiU- que s’abstindrà a la votació del proper 13 de juny i permetrà així la investidura de Rierola. Botey té la intenció de restar a l’oposició.

En les eleccions municipals a Seva, la llista més votada ha estat la d’ERC-AM amb 837 vots (recompte final, modificat de les dades inicials del Ministeri de l’Interior) i cinc regidors, i amb Xavier Rierola com a cap de llista. La segona força, a molts pocs vots -700- ha estat CiU, que amb Gil Vilarrasa al capdavant s’ha recuperat de la marxa dels regidors del partit, a mitja legislatura. En aquesta població, a les eleccions municipals de 2011 va guanyar CiU, però la coalició entre CUP, UM i Progrés Municipal els va deixar fora del govern. Gent per Seva, la nova formació independent que lidera Eduard Botey, també ha entrat amb un regidor.

Un cop investit alcalde, Rierola té la intenció de governar amb minoria: “Som la força més votada i ens hem quedat a només tres vots de la majoria absoluta, que ens hagués donat sis regidors”, argumenta. El republicà considera que els resultats han estat excepcionals, més quan era la primera vegada que ERC es presentava a Seva. Rierola també agraeix la postura de Botey, que ha “facilitat” les negociacions abans que comencessin.

Per la seva banda, Vilarrasa ha assumit la decisió de Botey, que considera "correcta". "El resultat és clar, ERC ha guanyat i per tant té dret a l'alcaldia", opina el candidat de CiU.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona

 

Gil Vilarrasa (CiU), votant a Seva, el passat diumenge. Foto: Toni Carrasco