Àlex Garrido no descarta començar la legislatura amb un govern de minoria

El candidat d’ERC-JFM-AM sembla que té garantida l’alcaldia de Manlleu

Redacció Osona.com
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:19h
Tot apunta que Àlex Garrido (ERC-JFM-AM) serà el nou alcalde de Manlleu. Segons ha pogut saber Osona.com, no hi ha cap altre partit que tingui intenció de liderar una coalició per fer fora el republicà. Per tant, si no hi ha canvis d’última hora, Garrido serà investit el 13 de juny com a nou alcalde, com a mínim per majoria simple, amb el suport dels seus set regidors.

ERC-JFM-AM ha guanyat les eleccions municipals a Manlleu, amb set regidors, dos menys que en la passada legislatura, i 1.886 vots (27,31%). Els republicans han resistit la marxa de l’alcalde Pere Prat i han obtingut la majoria, tot i que simple, no suficient per formar govern en solitari, en un consistori que ha quedat molt fragmentat.

En segona posició ha quedat la candidatura de CiU, liderada per Benjamí Nieto, amb cinc regidors i 1.512 vots (21,90%); i en tercera, una sorprenent CUP, encapçalada per Albert Generó, que ha entrat al consistori amb quatre regidors. En quarta posició, el PSC de Marta Moreta, que es manté amb tres regidors. Completen el consistori el MES, amb Dolors Collell, i ICV-EUiA-E, amb Miquel Sánchez, amb un regidor cadascun.

Garrido iniciarà el proper dilluns la roda de contactes amb les diferents forces polítiques per intentar formar equip de govern. “De moment no hi ha cap alternativa prioritària i es dibuixen escenaris diversos”, ha explicat el republicà. “La nostra voluntat és la de sumar, però no descartem iniciar la legislatura governant amb minoria i integrar algú més endavant. Així gaudim d’un procés que jo anomeno de ’coneixement’”, ha reblat.

 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a