Anna Erra estudia possibles escenaris de pacte a Vic

La candidata de CiU no descarta governar en solitari si no troba aliats

Redacció Osona.com
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:30h

Anna Erra, alcaldable de CiU-RCat a Vic, ha votat a les 10 del matí al Col·legi Montrodon. Foto: Adrià Costa


Anna Erra (CiU) està fent aquesta setmana una roda de contactes amb els responsables dels partits que han entrat a l’Ajuntament de Vic. De moment, la candidata de la llista més votada ja s’ha trobat amb Capgirem Vic i ERC, i avui parlarà amb Vic per a Tots. “Són trobades per anar acostant posicions, on tothom delimita les seves línies vermelles. A partir d’aquí, la setmana que ve prendrem decisions”, ha explicat Erra a Osona.com.

CiU va guanyar les eleccions a Vic celebrades el passat diumenge i va obtenir nou dels 21 regidors en joc, un més que a la passada legislatura. També van anar a l’alça ERC, que va assolir el seu rècord, amb cinc regidors; i Capgirem Vic, amb quatre edils. Completen el consistori vigatà PLVI, Vic per a Tots i PSC, tots amb un regidor.

La primera intenció d’Erra passa per intentar trobar algun soci estable per tal de formar equip de govern. El partit més ben posicionat per establir aquest pacte és ERC, que ja ha compartit govern amb CiU durant aquesta legislatura. Joan Ballana, el cap de llista dels republicans, fins ara s’ha limitat a dir al seu Twitter que contempla “diversos escenaris” i que està “tot obert”. Joan Coma, alcaldable de Capgirem Vic, ha apuntat a Osona.com que encara no tenen una “posició definida”, que escoltaran a tothom i que el cap de setmana decidiran.

En el supòsit de no trobar els suports necessaris per establir un pacte estable, Erra es planteja governar amb minoria, amb pactes puntuals al llarg del mandat. La seva investidura com a alcadessa sembla que està força garantida, ja que només podria perillar si hi hagués una coalició d’esquerres que hauria d’englobar necessàriament ERC, Capgirem Vic i, al menys, PSC o Vic per a Tots. Una possibilitat que, després de les crítiques de Capgirem Vic a ERC al llarg de la campanya electoral, sembla força improbable.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona


Arxivat a