El PP i les seves llistes fantasmes fracassen estrepitosament

La formació es torna a quedar sense ni un sol regidor a la comarca | A sis petites poblacions, el partit no recull ni un sol vot | A Tavertet, on té el seu únic regidor, aconsegueix només 2 vots

Pere Pratdesaba
26 de maig del 2015
Actualitzat el 29 de maig a les 7:40h

Emma Salarich, Alícia Sánchez Camacho, Miquel Vilalta i Joan Antoni López Noguera, a la presentació de les candidatures a Vic. Foto: Adrià Costa


El PP ha fracassat estrepitosament i s’ha tornat a quedar sense ni un sol regidor a Osona, com en les passades eleccions municipals. La formació havia presentat oficialment vuit candidatures, amb cara i ulls, a: Vic, Manlleu, Prats de Lluçanès, Santa Eugènia de Berga, Tona, Centelles, Tavertet i Roda de Ter. El president comarcal del PP, Miquel Vilalta, era optimista a la campanya electoral i va arribar a declarar que aspirava a obtenir 10-12 regidors.

No ha estat així. Qui s’ha acostat més a l’entrada del consistori ha estat el representant del PP a Tona, Francisco Rivas, que amb 149 vots i un 4,49% dels vots s’ha quedat a les portes d’obtenir un regidor. També s’hi han quedat a prop Miquel Sánchez, a Manlleu; i Jesús Cañas, a Prats de Lluçanès. Emma Salarich, a Vic, ha signat un altre fracàs, amb 470 vots, molt lluny dels 750 que li haguessin permès entrar al consistori.

La resta de candidatures del PP han obtingut resultats simbòlics: 57 vots a Centelles, 55 a Roda de Ter i 22 a Santa Eugènia de Berga. El més curiós, però, és el resultat de Tavertet, on el PP té actualment el seu únic regidor a la comarca, Xavier Serrahima (que va ocupar el càrrec a mitja legislatura per defunció d’un regidor d’un altre partit), que també es presentava a les eleccions. Tot i ser regidor de l’Ajuntament, Serrahima nomes ha recollit 2 dels 110 vots en aquesta població.

 

Melanie Casique, candidata del PP a Centelles, votant aquest diumenge al barri de la Guineueta de Barcelona, on està empadronada. Foto: Toni Carrasco

Zero vots a les urnes

A part de les llistes “oficials”, el PP va presentar vuit llistes més a última hora a poblacions petites, on només calia una llista amb un candidat, a: Alpens, Sant Agustí de Lluçanès, Sobremunt, Sora, Sant Martí d’Albars, Santa Maria de Besora, Sant Sadurní d’Osormort i Santa Cecília de Voltregà.

Les llistes oferien una procedència dubtosa, amb candidats que no pertanyien al poble però si a l’aparell del partit. Vilalta sempre es va negar a qualificar-les de “fantasmes” i va dir que eren persones vinculades d’una manera o altre al territori que havien decidit donar un pas endavant.

Els resultats no li han donat massa la raó, ja que ni els candidats s’han pogut votar ells mateixos. El PP ha recollit en aquestes vuit poblacions un total de 4 vots: 2 a Sant Sadurní d’Osormort i 2 a Santa Cecília de Voltregà. A les altres sis localitats, ningú ha dipositat ni un sol vot a dins de l’urna amb la papereta del PP.

 

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Fotos de la presentació dels alcaldables del PP a la Catalunya Central (Adrià Costa)


RESULTATS DE LES POBLACIONS AMB CANDIDATURES DEL PP

 

Alícia Sánchez Camacho, amb els candidats osonencs, a l'inici de la campanya. Foto: Adrià Costa