CiU guanya a 20 municipis d'Osona i ERC a 15

Llistat amb les victòries parcials a la comarca, per municipis i partits

Redacció Osona.com
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:41h
Les primeres votacions al Guillem de Montrodon de Vic
Les primeres votacions al Guillem de Montrodon de Vic | Adrià Costa

Eleccions Municipals 2015 a Vic Foto: Adrià Costa

Empat tècnic entre CiU i ERC a les eleccions municipals a Osona, un feu on els convergents sempre havien vençut amb solvència. CiU continua com a número 1 de la comarca, però amb un marge molt estret sobre els republicans. CiU ha obtingut 163 dels 448 regidors d’Osona, mentre ERC ha arribat fins als 160.

Tot i aquest resultat tan ajustat, CiU avantatja ERC en el nombre de victòries parcials. Així, els convergents han guanyat en 20 dels 50 municipis d’Osona, per 15 els republicans.

CiU ha obtingut la victòria en municipis importants, com Vic, Torelló, Tona, Taradell, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga, Sant Quirze de Besora i Gurb. També ha vençut a Les Masies de Roda, Orís, Oristà, Perafita, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí d’Albars, Tavèrnoles, Tavertet, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Cecília de Voltregà i Sora.

Pel que fa a ERC, la seva victòria més sonada ha estat a Manlleu, on ha repetit tot i la marxa de l'alcalde Pere Prat. La resta de municipis on ha guanyat són: Alpens, Espinelves, L’Esquirol, Montesquiu, Olost, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Rupit i Pruit, Sant Bartomeu del Grau, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer i Seva.

Els independents, per la seva banda, han obtingut 10 victòries, algunes tan importants com les de Balenyà o Folgueroles. Els altres vuit municipis on han vençut són: El Brull, Lluçà, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sobremunt, Viladrau i Santa Maria de Besora.

El PSC, tot i que ha reduït considerablement el nombre de regidors, manté quatre dels seus feus inexpugnables, on ha obtingut la victòria: Miquel Arisa, a Centelles; els dos germans Vilamala, al Voltreganès; i Joan Riera, a Vilanova de Sau.

Per últim, a Vidrà ha guanya l’única candidatura del Moviment Democràtic Català que es presentava a Osona, liderada per l’actual alcalde Josep Anglda.

La CUP, ICV i Solidaritat Catalana per la Independència no han guanyat a cap municipi. PP i PxC, tampoc han tingut massa opcions ja que no han obtingut ni un sol regidor a la comarca.
 

Distribució de regidors a Osona, partit a partit


RESULTATS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS A OSONA, MUNICIPI PER MUNICIPI