CiU repeteix victòria a Vic, amb una ERC i Capgirem a l'alça

PSC, PLVI i Vic per a Tots entren al consistori amb un regidor cadascun | PxC, SI, Via Vic i PP se’n queden fora

Anna Erra, exercint el vot a Vic
Anna Erra, exercint el vot a Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
24 de maig del 2015
Actualitzat el 25 de maig a les 20:48h

Anna Erra, alcaldable de CiU-RCat a Vic, ha votat a les 10 del matí al Col·legi Montrodon. Foto: Adrià Costa


Tot i la marxa de Vila d’Abadal i la renovació de la candidatura, CiU ha mantingut el tipus a Vic i ha guanyat les eleccions amb molta autoritat. Fins i tot, els convergents incrementen en un el nombre de regidors al consistori i se situen en 9 (la qual cosa permetrà l’entrada del representant de Reagrupament, Josep Ramon Soldevila). La llista liderada per Anna Erra ha obtingut 5.264 vots (35,41%).

En segona posició hi ha ERC-Som Vic, els socis de govern de CiU, que ha obtingut cinc regidors, amb 3.088 vots i el 27,77% de la participació. Es tracta d’un gran resultat, el millor que han obtingut els republicans des de 1979 a Vic (el seu topall eren quatre), més si tenim en compte que la formació havia anat a la baixa en les enquestes dels darrers dies.

En tercera posició, un Capgirem Vic que reforça la posició de la CUP (ara juntament amb el Procés Constituent) al consistori, amb quatre regidors, el doble dels que tenia. La coalició ha obtingut 2.517 vots i un 16,93% dels vots.

Aquestes tres formacions independentistes marcaran el destí de l’Ajuntament de Vic en la propera legislatura, amb 18 dels 21 regidors possibles. Els tres escons restants els ocuparan el PSC, que s’ha situat en quarta posició, amb 1.003 vots; la Plataforma Vigatana de Josep Anglada, molt lluny de les seves expectatives, amb 836 vots; i Vic per a Tots, que entra pels pèls, amb 752 vots i un 5,06% del total (el llindar és el 5%).

La resta de formacions que es presentaven s’han quedat sense representació. Així, surten Solidaritat Catalana per la Independència, que tenia un regidor; i PxC, la derrota més sonada, que es queda sense els cinc regidors (només ha obtingut 106 vots). El PP i la nova formació independentista Via Vic tampoc no han pogut entrar.

Arxivat a