Vic, Santa Eulàlia i Òmnium recorden el Pacte dels Vigatans

La programació d'enguany, a l'ermita de Sant Sebastià, aposta per les escenes en viu

Commemoració del Pacte dels Vigatans a l'ermita de Sant Sebastià, diumenge
Commemoració del Pacte dels Vigatans a l'ermita de Sant Sebastià, diumenge | Josep Maria Costa
Redacció
18 de maig del 2015
Actualitzat el 20 de maig a les 18:42h

Commemoració del Pacte dels Vigatans a l'ermita de Sant Sebastià. Foto: Josep Maria Costa

 

Els actes per commemorar el Pacte de Sant Sebastià, organitzats per l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, l’Ajuntament de Vic i Òmnium Cultural van tenir lloc aquest cap de setmana, del 15 al 17 de maig. La iniciativa va comptar amb un ampli ventall de programació.

Les jornades es van encetar divendres dia 15, a les 20:15 hores, amb una conferència de l’historiador i arxiver Jordi Vilamala a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. L'endemà, dissabte, es va fer una caminada fins a l’ermita de Sant Sebastià, en què es van representar tres escenes teatralitzades sobre la vida del General Josep Moragues, les quals es van poder gaudir de nou diumenge a la mateixa ermita. 

Els guions de les escenes estaven extrets de l’obra escrita pel dramaturg torellonenc Albert Jofre, estrenada l’any 2007. La representació va ser dirigida per Txevi Rovira, i interpretada per Xevi Villanueva “Piti”, Jordi Coma, Elena Montells, Sílvia Montells i Xevi Fabré.

Un cop finalitzades les escenes es va encendre la Flama del Pacte dels Vigatans, que es guardarà al poble de Santa Eulàlia de Riuprimer fins al 10 de setembre, quan servirà per cremar el Decret de Nova Planta, en el marc de la Marxa dels Vigatans.

Finalment, el diumenge 17 de maig hi va haver l’acte tradicional de commemoració del Pacte a l’ermita de Sant Sebastià. Es va iniciar a les 11:30 hores a l’exterior de l’ermita, i va comptar amb una mostra de cultura popular amb els Falcons de Malla. El mateix dia es van lliurar els Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià, que enguany arribaven a la seva XI edició.

La programació es va tancar amb un dinar popular i amb el concert de sobretaula del grup De Calaix.
 

Programació completa 

Arxivat a