La Universitat d'Estiu de la UVic-UCC programa 51 activitats a 16 localitats

La proposta formativa estiuenca arriba a la vintena edició | L’alpinista Ferran Latorre serà homenatjat en l’acte d’inauguració

Presentació de la Universitat d'Estiu 2015
Presentació de la Universitat d'Estiu 2015 | UVic
Redacció Osona.com
16 de maig del 2015
Actualitzat el 20 de maig a les 8:09h

La Universitat d’Estiu de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) arriba  enguany a la 20a edició amb un programa ple de novetats i propostes per complementar la formació durant el període estiuenc. En la presentació hi han participat Joan Masnou, vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua; Neus Pons, directora del Centre Internacional de Formació Contínua; Oriol Dalmau, director de la Formació contínua del Campus UManresa; i Montse Simon, directora de l’Oficina de Gestió Cultural de la UVic.

El programa d’aquest any compta amb 36 activitats formatives i 15 activitats culturals que es realitzaran a 16 localitats diferents, algunes de les quals a Osona, com Vic, Manlleu o Roda de Ter, però també en d’altres comarques, com Olot, Moià, Figueres, Manresa, Barcelona o Ripoll, ja que, tal com ha explicat Joan Masnou, “un dels objectius de la Universitat d’Estiu és donar resposta a les especificitats i necessitats del territori”.  L’organització de la Universitat d’Estiu va a càrrec del Centre Internacional de Formació Contínua (CIFC) de la UVic-UCC i ofereix,  d’una manera conjunta des dels campus de Vic i de Manresa, “un programa pensat per a una formació integral de les persones al llarg de la vida”, segons Neus Pons.

El Campus UVic presenta com a novetat el seminari i homenatge a Marin Karmitz, una de les figures més importants de la producció cinematogràfica independent francesa i, conjuntament amb l’Ajuntament de Figueres, la primera Escola d’Estiu de l’Empordà que tractarà sobre les Identitats Territorials i el Desenvolupament Econòmic Local. Per la seva banda, el Campus UManresa aposta per un curs sobre el concepte de la Gamificació i la seva aplicació en els àmbits de la salut, de les empreses i l’educació. Òscar Dalmau ha remarcat la transversalitat de les activitats programades, així com la vinculació estratègica amb institucions del territori.

Les escoles d’estiu, els congressos i les jornades continuen tenint un pes important a la Universitat d’Estiu. Cal destacar les VI Jornades de Literatura Infantil i Juvenil que tindran lloc a Montserrat, la V edició de la Junior University - Preuniversitary Summer School in English, la IV Jornada d’Art i Cultura Religiosa, impulsada conjuntament amb l’Institut Superior de Ciències Religioses i el Museu Episcopal de Vic o les II Jornades a Ripoll sobre Intervenció Monumental, Història i Art, que ja formen part d’una oferta estable. Tampoc no hi faltaran els cursos considerats “clàssics” de la programació estiuenca com  la XVIII edició del curs al jaciment de l’Esquerda a Roda de Ter, o la XV edició del curs de Cardiologia per a Metges d’Atenció Primària.
 
Durant l’acte d’inauguració, previst per al dimarts 9 de juny, a les 19:30h a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, la Universitat d’Estiu retrà homenatge a l’alpinista Ferran Latorre, en reconeixement a la seva destacada activitat alpinística, periodística –com a càmera i fotògraf–, i divulgadora. L’encomi anirà a càrrec del professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, Eduard Comerma.

Dins la Plataforma Cultural destaquen, entre altres, la Mostra d’Arts  de la UVic-UCC, les II Jornades Empresarials Horitzó Àsia –amb  Hong Kong i l'Índia com a països convidats– i l’exposició de l’obra pictòrica de Josep Vernis a Can Puget de Manlleu.

Joan Masnou ha volgut ressaltar la trajectòria d’aquest vint anys de la Universitat d’Estiu que han permès “fer-nos un lloc sòlid entre l’oferta d’estiu, gràcies al treball, la insistència i a la visió de futur”. Ha agraït la confiança mostrada pels més de 20.000 alumnes que ja han passat per la Universitat d’Estiu i els molts professors i professionals de les entitats col·laboradores que hi han participat.
 

Consulta el programa