Uns ciutadans reposen l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Vic

La bandera independentista havia estat retirada aquest matí, seguint les instruccions de la Junta Electoral Central

Uns ciutadans, reposant l'estelada
Uns ciutadans, reposant l'estelada | Joan Ballana
Redacció Osona.com
15 de maig del 2015
Actualitzat el 16 de maig a les 9:07h

Un grup de ciutadans, a instàncies de la secció local d’ERC, han tornat a posar aquest migdia una estelada al balcó municipal de l’Ajuntament de Vic, que s’havia retirat aquest matí, tal com havia ordenat la Junta Electoral Central. Qui ha posat la bandera ha estat Josep M. Diéguez, que forma part de la candidatura d’ERC-Som Vic, sota la mirada dels números 1 i 2 de la llista, Joan Ballana i Maria Balasch.

Joan Ballana ha fet un tuit on diu textualment: “La primera estelada ciutadana ja és al seu lloc”. L’alcaldable republicà fa una crida a entitats i altres partits perquè ciutadans anònims tornin a restaurar l’estelada cada dia al balcó, que és l’única manera que els actes no siguin punibles, tal com ha declarat a Osona.com.

Unes hores abans, l’Ajuntament de Vic, havia retirat estelada del balcó municipal, després de rebre l’ordre de la Junta Electoral Central, que obliga a retirar les ensenyes independentistes de tots els edificis públics durant la campanya electoral. En el seu lloc hi ha posat un pal amb una senyera.

El consistori vigatà ha seguit així les recomanacions fetes per la mateixa Associació de Municipis per la Independència (AMI) i ha acatat l’ordre. Un cop hagin passat els comicis, el 25 de maig, l’Ajuntament tornarà a posar l’estelada.

Tot i així, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal ha fet una crida a la ciutadania que ho desitgi a penjar l’estelada als balcons de les vivendes, en especial atenció als veïns de la plaça Major de Vic.
 

Una nena jugant davant l'Ajuntament de Vic, aquest matí, encara sense l'estelada. Foto: Adrià Costa

Arxivat a