La PAH rep Artur Mas a Vic amb un «escrache»

Els activistes critiquen la inactivitat del Govern en la ILP que vol combatre els problemes amb l'habitatge i la pobresa energètica

Redacció Osona.com
14 de maig del 2015
Actualitzat el 16 de maig a les 7:57h
El jove que va protagonitzar el petit rebombori.
El jove que va protagonitzar el petit rebombori. | Osona.com

Unes vint-i-cinc persones vinculades a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van fer ahir, 13 de maig, un”escrache” al president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva visita a Vic, on va participar a l’acte central de campanya de l’alcadable de CiU, Anna Erra. Els activistes denunciaven la inactivitat del Govern de la Generalitat en la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que vol combatre els problemes amb l'habitatge i la pobresa energètica.

Un dels portaveus dels manifestants, tal com es pot veure al vídeo de sota, va explicar que s’han aconseguit 150.000 firmes de suport a la ILP i que PP i CiU han paralitzat la seva tramitació al Parlament. A l'acte, va haver-hi un petit rebombori quan un jove activista va voler sortir al pas del vehicle d'Artur Mas quan ja estava en marxa i s'allunyava del lloc, i va ser apartat per un agent dels Mossos d'Esquadra.

Els manifestants estan seguint els actes de campanya en els que participa Artur Mas. Ahir van ser a Vic i a Sabadell, i abans d’ahir, a Granollers i Mollet.

La ILP és una iniciativa conjunta de la PAH, l'Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC) i l'Aliança contra la Pobresa Energètica (AEP), insta la Generalitat a “adoptar mesures urgents en favor de les famílies afectades”. En concret, la ILP proposa sis mesures de mínims imprescindibles per fer front al “sobrendeutament, els desnonaments i els talls de subministrament bàsics”.

 



 
Arxivat a