Artur Mas, a Vic : «Els botxins del català es presenten ara com a víctimes»

El president de CiU i de la Generalitat carrega contra el ministre Wert a l’acte central de campanya de l’alcadable Anna Erra | La candidata reclama "una nova manera de fer en política"

Redacció Osona.com
14 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:02h
Anna Erra, amb Artur Mas, aquest dimecres a Vic
Anna Erra, amb Artur Mas, aquest dimecres a Vic | Josep M. Montaner

El president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que “hi ha molta gent, de moltes procedències, orígens i sensibilitats diferents que no estan disposats a permetre que els que han sigut durant molts anys els botxins de Catalunya i del català es presentin ara com a víctimes”, en referència a les declaracions del ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, que ha donat a entendre que el castellà és perseguit a Catalunya, com el català durant el franquisme; unes declaracions que posteriorment ha rectificat. El president Mas ha afegit que “amb aquestes coses ens sentim ofesos i maltractats, perquè les víctimes han estat Catalunya i la llengua catalana, i ens sentim ofesos perquè hi ha hagut molta gent que ha hagut de lluitar durant molts anys perquè la nostra cultura, identitat i llengua fossin avui una cosa viva de què ens puguem sentir orgullosos”. Ho ha dit aquest dimecres a la tarda a Vic, en l’acte central de campanya d’Anna Erra, alcaldable de CiU en aquesta població. A la vetllada també s’han presentat tots els candidats de CiU a la comarca d’Osona.
 
Per “defensar-se d’atacs com aquest”, el president Mas ha reclamat uns ajuntaments “forts” a partir del 24-M, i ha recordat que aquell dia “estan en joc moltes altres coses, com l’economia, la creació d’activitat econòmica, la feina i garantir uns serveis socials bàsics de manera sostenible” i per això calen institucions locals fortes que treballin per generar activitat econòmica, recuperació i ocupació i “continuïn donant la volta a la situació com ha fet CiU amb l’esforç de molta gent, administracions i entitats que donen la cara”. “Segons com es governin els ajuntaments i la Generalitat és molt fàcil que tot això s’esquerdi o s’aturi”, ha avisat Mas que també ha lamentat els discursos d’alguns partits, que, “quan els sento se’m posen els pèls de punta, perquè penso que si algun dia estan al front de les institucions faran tot el possible perquè l’activitat econòmica, enlloc d’anar endavant quedi aturada”.

Finalment, Mas ha recordat que el 24-M també està en joc la sintonia entre els ajuntaments, la Generalitat i el procés polític que mostrarà “segons com es configurin els ajuntaments, si aquest país té més o menys força per encarar els proper mesos decisius”. I ha reblat que “no és el mateix un ajuntament de Vic amb l’Anna Erra, Josep Maria Arimany i tota la gent que l’acompanyarà, que un ajuntament a altres mans, que ves a saber si estaran al costat de les institucions catalanes o al davant frenant-lo”. Per això, Artur Mas ha desitjat que el proper 24-M CiU guanyi les eleccions, que “les guanyi bé” i que “Anna Erra sigui alcaldessa”.
 

Anna Erra, amb Dolors Freixer i Pilarin Bayés. Foto: Josep M. Montaner

 
Per la seva banda, la candidata de CiU a Vic ha reivindicat “una nova manera de fer en política” que faci valer el paper dels ciutadans i que permeti que el projecte municipal sigui compartit “entre ells i l’administració, per fer més eficient i moderna la gestió de l’Ajuntament i fomentar la participació ciutadana”. “Els temps no són fàcils” ha apuntat Erra, que ha considerat que cal repensar “els models tradicionals en l’educació, avaluar les pràctiques habituals i plantejar reformes amb bons lideratges”.
 
Erra també ha revalidat el seu compromís amb la ciutat de Vic perquè “estem en moments que hem d’estar al servei de la ciutat i del país i cal persones compromeses facin aquest acte de generositat i es dediquin a treballar un temps per la seva ciutat i país” i ha reivindicat també el “compromís clar” del seu projecte cap a “les persones, en fer una ciutat inclusiva i amb projecció i amb un compromís clar al procés sobiranista”.
 
Espadaler reclama governs forts als ajuntaments

El secretari general de CiU, Ramon Espadaler, també ha fet referència a les paraules del ministre Wert, que ha titllat “d’insultants” i ha assegurat que davant d’aquestes acusacions “ens tindreu aquí tots ferms, defensant la nostra llengua, la nostra identitat i a dignitat del nostre poble, perquè la nostra llengua i model educatiu és un model de progrés que sembra la llavor de la convivència als nostres municipis”.
 
En la seva intervenció, Espadaler també ha instat, davant dels reptes que han de venir, a formar governs forts de cara al 24-M, “que no vol dir instal·lats en la prepotència o supèrbia de dialogar, governs sòlids i capaços de sumar des del diàleg, que integrin, capaços de recollir iniciatives bones per la ciutat i capaços de projectar-les”. I ha posat com a exemple Vic, on la feina feta per CiU al municipi i a la comarca d’Osona ha estat “un veritable motor de canvi, motor de transformació, de progrés per la ciutat de Vic i la comarca; amb un projecte polític que ha estat, és i vol ser innovador, transformador, proper, sensible i compromès amb les persones i els municipis”.

Espadaler també ha parlat de la configuració de la llista de CiU a Vic i ha admès que “no ha estat senzill, perquè tant CDC com Unió teníem persones amb il·lusió, empenta, ganes i voluntat de servei òptimes per encapçalar el projecte, però que hem estat capaços d’escollir la millor opció per la ciutat”.
 

Candidatures de Vic a les eleccions municipals de 2015

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011

 

Anna Erra i Josep Arimany, amb Artur Mas, aquest dimecres a Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a