Pastor anuncia en plena campanya la licitació del primer tram del desdoblament del tren

La ministra de Foment assegura que aquesta setmana es farà el primer tràmit de la doble via entre Parets i la Garriga, dos mesos després del calendari promès

Un comboi a la Garriga
Un comboi a la Garriga | A. Costa
Redacció
13 de maig del 2015
Actualitzat el 09 de setembre a les 9:14h

Un comboi aturat a l'estació de la Garriga. Foto: Adrià Costa


La ministra Ana Pastor ha anunciat en plena campanya de les municipals la licitació del primer tram del desdoblament parcial del tren. Concretament, es tracta del projecte per duplicar la via entre Parets i la Garriga, al Vallès Oriental. La titular de Foment ha assegurat que la licitació es realitzarà aquesta setmana, dos mesos després de fer-se fer públic el darrer calendari.

El desdoblament parcial del tren, tal com van explicar els responsables de Foment, consisteix en duplicar la via en dos trams del Vallès Oriental i un d'Osona, que globalment sumen 25 quilòmetres. La inversió estimada de les obres dels tres trams és de 95 milions d’euros i la durada dels treballs es calcula en 18 mesos en cada tram.

El calendari passava inicialment per licitar al març l'estudi impacte ambiental entre Parets i la Garriga així com els projectes constructius de la duplicació de la línia de Parets a Granollers Canovelles i de les Franqueses a la Garriga en un sol paquet. En canvi, de la Garriga fins a Vic –on inicialment només es duplicarà la línia entre Balenyà i la capital d'Osona- només s'havia de posar a concurs l'estudi d'impacte ambiental mentre que el projecte havia de quedar per més endavant. Els plans de Foment passaven perquè els dos trams vallesans es poguessin començar a construir al llarg del 2016 mentre que l'osonenc es deixaria pel 2017.