L'assignació de places als instituts de Vic genera tensions

Una trentena de pares reclama l'obertura d'una nova línia a l'IES Vic

Elvira Vilardell
13 de maig del 2015
Actualitzat el 14 de maig a les 8:08h
Una trentena de nens s'ha quedat fora de l'IES Vic un cop tancades les preinscripcions escolars: el centre ha rebut més demanda de l'habitual i no pot fer front a totes les sol·licituds. El Departament d'Ensenyament, a través de l'Ajuntament de Vic, està redistribuint els alumnes en altres centres de la ciutat.

Els estudiants es recol·loquen en funció de les preferències escollides pels pares en la preinscripció. En el cas d'haver triat només un centre com a única opció, el repartiment es du a terme tenint en compte el nombre de places lliures als altres instituts.

Els pares afectats estan lluitant perquè s'obri una nova línia a l'IES Vic. "El centre ens va assegurar que no ens quedaríem fora i que demanarien una nova línia si era necessari. Ara ens diuen que no ha estat possible i que no podem portar els nostres fills a l'institut que vam escollir", ha explicat a Osona.com Marta Erissó, una de les mares, tot i que no ha especificat qui del centre els va fer aquesta promesa. El seu fill, que el curs vinent farà 1r d'ESO, ha estat designat a l'IES La Plana, un centre "amb mala fama", segons l'afectada.

La tècnica d'educació de l'Ajuntament de Vic, Núria Homs, ha confessat que la reclamació dels pares és molt difícil que tingui èxit. El Departament d'Ensenyament només obra noves línies quan no hi ha prou places públiques a la ciutat i "aquest no és el cas de Vic", ha conclòs Homs. No obstant això, els pares seguiran endavant amb la protesta i no descarten adreçar-se a la Generalitat si és necessari. 
Arxivat a