Àlex Garrido: «ERC es compromet a acabar el Teatre Centre en quatre anys»

L’alcadable d'ERC i JuntsFemManlleu respon les preguntes dels lectors d’Osona.com

Àlex Garrido, a l'escala noble de Can Puget
Àlex Garrido, a l'escala noble de Can Puget | Adrià Costa
Redacció Osona.com
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 15:45h

Àlex Garrido, a l'escala noble de Can Puget. Foto: Adrià Costa


- Quants regidors pensa que obtindran?

- Personalment no m'agrada gens especular sobre resultats, ni fer travesses o pronòstics de cap mena. El 24 de maig els manlleuencs i manlleuenques decidiran lliurement i democràticament quins seran els seus representants al consistori al llarg dels quatre propers anys. Ara ens toca presentar a la ciutadania un programa amb propostes realistes i assumibles per Manlleu, així com unes persones disposades a tirar-lo endavant. Els electors escolliran una opció política i si ens fan confiança, estarem preparats i il·lusionats per seguir construint un Manlleu millor.

- Si han de pactar per fer equip de govern, quins partits prioritzaran?

- Abans he manifestat que no m'agrada especular i em torno a remetre a aquest argument per respondre a aquesta pregunta. No podem en cap cas fer hipòtesis de possibles pactes sense conèixer l'escenari que es dibuixarà després de les eleccions. Tanmateix, el que sí puc assegurar és que nosaltres no pactarem mai amb partits com PXC o PP. També cal tenir molt present que aquestes eleccions municipals s'emmarquen en un procés històric que ha de conduir-nos inexorablement cap a la construcció d'un nou estat. Els ajuntaments serem un motor molt actiu del procés i això no es pot obviar.

- Està convençut de les persones que formen part de la seva candidatura?

- ERC i JuntsFemManlleu presentem una llista molt potent, molt transversal i molt ben preparada. Un grup de persones amb experiència en diversos àmbits i amb expertesa en l'administració, que poden conformar un equip capaç de governar des del primer instant amb solvència i amb motivació. Sincerament, haig de dir que estic molt orgullós de la llista que presentem, una llista de suma positiva que de ben segur farà una gran feina per Manlleu, amb honestedat i humilitat, i sobretot amb gran vocació de servei públic.

- Ara sembla que recuperarem la plaça que varen fer a canvi de dos milions d’euros. Per tant, s’abaixaran el sou com a responsables de la seva construcció?

- La recuperació de tots els actius del pàrquing i de la zona blava és una notícia excel·lent per a la nostra ciutat. S'ha treballat molt per fer-ho possible, amb discreció i amb determinació. Agraeixo la tasca feta per totes les persones implicades en aquest procés. Manlleu pagarà menys del que estava acordat en el primer moment i no haurà d'esperar 20 anys per recuperar la zona blava ni 50 pel pàrquing soterrani.
Però no caurem en actituds populistes, ja que cal ser seriós i curós. Després de les eleccions serà el moment d'analitzar amb deteniment el nou escenari, consensuant la presa de decisions amb tots els agents implicats. Estic convençut que el nou Ajuntament trobarà la millor solució per totes les parts implicades. Insisteixo, es tracta d'una gran notícia que cal gestionar amb diàleg constructiu. Unes obres que han costat aproximadament 9 milions d'euros, Manlleu només n'haurà assumit un cost de poc més de 2 milions, amb una remodelació de la plaça que l'ha convertit en un espai molt més amable, més dinàmic i amb una enorme potencial cultural, social i econòmic.

- Es farà el Teatre? I la biblioteca?

- Començaré responent sobre la biblioteca. Tenim el projecte acordat amb Diputació en fase de redacció. El canvi d'ubicació no és senzill i cal fer unes obres d'adequació del nou espai, que passarà d'ús privat a ús públic. Estem en negociacions amb la mateixa Diputació per tal que ens ajudin amb el cost d'aquesta inversió. Les obres podrien començar després de festa major i, tenint en compte que s'haurà d'efectuar el trasllat, els manlleuencs i manlleuenques podrien començar a fer ús del nou espai pels volts del Nadal o de Reis.

Pel que fa al Teatre Centre, nosaltres ens comprometem a acabar les obres en la seva totalitat al llarg dels propers quatre anys. L'Ajuntament té un milió d'euros destinats a aquest equipament, i a aquests diners hi hem de sumar l'aportació de la Diputació i el PUOSC que hem demanat a la Generalitat. Al llarg del darrer any hem estat negociant amb l'associació Teatre Centre per arribar a un bon acord i estic convençut que el segellarem definitivament ben aviat. La situació que ens hem trobat no és senzilla, tenim l'LRSAL (llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local) que ens obliga jurídicament a dissoldre la Fundació, que és la propietària del teatre. Per altra banda, al tractar-se d'una inversió, tampoc ens és possible fer-la si el teatre no és de titularitat exclusiva de l'administració local. El mateix passa amb el PUOSC. Tanmateix, l'entesa amb l'associació és molt bona i estic convençut que trobarem una solució satisfactòria que ens permeti reprendre les obres. Manlleu necessita aquest equipament, i puc garantir que el tindrà.

- A quin any s’aterraran els pisos de Can Garcia?

En primer lloc, cal tenir present el timó de l'enderroc dels pisos de Can Garcia el porta la Generalitat, a través d'Incasòl. Òbviament,com no podria ser d'una altra manera, l'Ajuntament hi està al costat, oferint tot el suport possible. L'enderroc del primer bloc estava previst pel mes de març, però un problema amb un propietari l'ha fet endarrerir. Segons ens han informat, el jutjat ja ha fallat sobre el cas i en les properes setmanes començaran els preparatius de l'enderroc. Així mateix, la Generalitat segueix el procés de desallotjament del segon bloc. Estarem al seu costat per tal que el procés arribi a bon port. L'enderrocament dels pisos serà una gran notícia per Manlleu i no haurem d'esperar gaire per veure-ho fet una realitat.
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Manlleu, el 2007 i el 2011

Arxivat a