Anna Erra: «La pota sud no travessarà els barris del sud de Vic»

L'alcaldable de CiU-RCat Vic respon les preguntes dels lectors d'Osona.com

Redacció
22 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:55h
Anna Erra, a Vic
Anna Erra, a Vic | Adrià Costa

Anna Erra. Foto: Adrià Costa


- Si assoleix l'alcaldia, mantindrà els càrrecs de confiança de l'etapa anterior?

- No. Hem insistit en campanya que tenim una nova manera de fer per a Vic. La nostra llista ha incorporat 14 candidats nous. Tenim la intenció de confiar i aprofitar el potencial dels tècnics de l'Ajuntament.

- Es presenten, alta vegada, amb coalició amb Unió. Creu que aquest pacte és positiu de cara a assolir el més aviat millor la independència de Catalunya?

- N'estic convençuda que la suma multiplica. Tots els nostres candidats d'UDC han expressat per activa i per passiva que donen suport al procés independentista, un suport que han mostrat tots a títol individual així com l'agrupació d'UDC a Vic i la d'UDC a Osona. En el repte d'aconseguir l'estat propi, no podem prescindir de ningú i menys encara de gent que té una postura clara com els democristians vigatans.

- Com pensen contribuir des de l'Ajuntament al procés sobiranista?

- Continuarem sent membres i ens postularem per liderar l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Continuarem al costat del Parlament, el Govern i les entitats de la societat civil per treballar conjuntament per la llibertat plena del nostre país. Insistirem en el nostre suport amb els compromisos presents i futurs de l'ANC i Òmnium Cultural. I expressem la nostra voluntat de participar a l'Assemblea de càrrecs electes que assumirà, si s'escau, la governació de Catalunya per donar continuïtat al procés i garantir la legitimitat democràtica.

 - No pensa que és difícil de creure que vostè i el senyor Arimany, després del que han trigat a escollir qui aniria al capdavant, treballin plegats i tirin endavant alguns dels canvis que proposen?

- La democràcia de debò consisteix en la discussió d'opinions des de la pluralitat. El doctor Arimany i jo vam discrepar sobre qui havia d'encapçalar la llista de CiU, vam dialogar i vam arribar a un acord. Confio absolutament en la lleialtat i la implicació del doctor Arimany amb un projecte, el de Convergència i Unió i Reagrupament, que va més enllà del noms que podem encapçalar la llista i que té com a objectiu fonamental continuar fent progressar Vic.

- Confien en Reagrupament, tot i saber que van parlar amb altres candidatures de la ciutat?

- No només hi confiem sinó que hem treballat conjuntament el programa electoral de la nostra candidatura. Ho deia fa un moment: sumar multiplica.

- Treballaran per què es faci la pota sud?

- M'he compromès amb els veïns del sud de Vic que la pota sud no travessarà els seus barris. I penso complir la meva paraula perquè tenim una alternativa. Creiem que per connectar la C-17 amb l'Eix Transversal seria una bona opció fer servir la carretera de Taradell. Si arribo a ser alcaldessa, des de l'Ajuntament demanarem a la Generalitat que canviï el projecte actual.
 

Candidatures de Vic a les eleccions municipals de 2015

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011



 
Arxivat a