Un obra de la Caputxeta Vermella guanya el Premi BBVA de Teatre

Mònica Glaenzel, actriu en solitari del muntatge "M.A.R.I.L.U.L.A", rep el premi a millor actriu, en un acte a l'Atlàntida | El guardonat com a millor actor ha sigut Ton Gras

Foto de família dels guanyadors del Premi BBVA de Teatre
Foto de família dels guanyadors del Premi BBVA de Teatre | José M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
12 de maig del 2015
Actualitzat el 14 de maig a les 17:28h

L’espectacle 'La Caputxeta Galàctica' de la Cia. Insectotròpics guanya el Premi BBVA de Teatre 2015. Foto: José M. Gutiérrez


L’espectacle "La Caputxeta Galàctica" de la companyia Insectotròpics ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2015, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. El vencedor s’ha donat a conèixer aquest dilluns en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic.

El premi consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. En concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart al Centre Cultural Terrassa.

El Premi BBVA de Teatre és un dels guardons teatrals de major dotació econòmica d’aquest país. El seu objectiu és donar suport a la creació teatral, incentivar aquest ofici i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

"La Caputxeta Galàctica" és un espectacle escènic d’art multimèdia que versiona el conegut conte de La Caputxeta. L’obra és una proposta multidisciplinar que combina en directe el teatre, la pintura, el vídeo i la música i que ofereix una nova dimensió plàstica i escenogràfica. El passat 25 d’abril, l’espectacle va ser representat a l’Auditori Teatre de Calldetenes.

El jurat de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre està format pels actors Pep Ferrer i Pep Pla; l’actriu Amàlia Sancho; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer i el també actor i director del certamen, Joan Roura.

D’entre un total de 84 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, "Nadia" de La Conquesta del Pol Sud; "Confidències a Allà", de Sala Atrium; "MedeaMaterialMedea", d’Artmagnètic; "M.A.R.I.L.U.L.A", de La Lula Producccions i "Locus Amoenus" d’Atresbandes han estat els cinc espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril en equipaments de Valls, Vic, Tàrrega, Calldetenes i Berga, respectivament. Cadascuna d’aquestes obres s’ha emportat 900 euros.

D'altra banda, també s'ha reconegut la feina dels actors. El premi de millor actriu ha estat per Mònica Glaenzel, qui protagonitza en solitari de l’espectacle "M.A.R.I.L.U.L.A", mentre que el guardó a millor actor se l'ha emportat Ton Gras per l’espectacle "MedeaMaterialMedea".

El Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar l’actor català Jordi Banacolocha, en reconeixement a la seva trajectòria professional. A més, s'ha dedicat un reconeixement al Centre de Normalització Lingüística d’Osona, per utilitzar el teatre com a eina d’integració social a través de les parelles lingüístiques.
 

Més informació sobre les obres

Arxivat a