Petits aldarulls amb PxC, a l'enganxada de cartells de Vic

La campanya electoral arrenca amb tensió

Joan Carles Fuentes, a la plaça de Vic
Joan Carles Fuentes, a la plaça de Vic
Pere Pratdesaba / José Manuel Gutiérrez
08 de maig del 2015
Actualitzat el 13 de maig a les 12:13h

La tradicional enganxada de cartells a les 12 de la nit a la plaça Major de Vic, que marca l’inici de la campanya electoral, va començar tensa. En mig dels incidents, els dos regidors que encapçalen la candidatura de Plataforma per Catalunya (PxC), l’actual regidor Joan Carles Fuentes i Artur Roselló.

Els representants i simpatitzants de Capgirem van entrar a la plaça en manifestació, com a complement de la parafernàlia electoralista. Es van adreçar al plafó on hi havia els  candidats de les distintes formacions, i tots junts van començar a posar els seus cartells i a fer-se la fotografia de rigor. Tot, enmig d'un ambient distès.

La situació es va escalfar quan, de sobte, Joan Carles Fuentes va arribar i va intentar posar el seu cartell, amb el lema “primer els de casa”. A diferència dels altres grups, el de PxC era molt gran i no cabia a l'espai habilitat per a l'ocasió, a no ser que es tapés el cartell d’algun altre partit. Fuentes ho va intentar en diverses ocasions però els representants de les altres formacions es van queixar. Finalment, va enganxar-lo en un punt on es tapava un cartell de Capgirem i dues persones que estaven a la plaça van intentar treure’l i fins i tot es van encarar amb Fuentes. Llavors, de manera espontània, algunes persones que estaven al voltant dels regidors de PxC van començar a cridar consignes contra el racisme i el feixisme. Tot seguit, molts dels presents, de formacions diverses, es van posar a cantar “Els Segadors”, amb el puny enlaire.

La picabaralla no va anar a més i es va quedar en un simple incident. Els representants de PxC, però, van avisar els Mossos d’Esquadra, que van venir uns minuts més tard.


 
Arxivat a