Santi Vila: «La línia de Vic està com fa 30 anys»

Declaracions del conseller a "Els Matins" de TV3

Redacció
07 de maig del 2015
Actualitzat el 10 de maig a les 7:53h
990_1430985078santi_vila
990_1430985078santi_vila
 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha celebrat l'anunci del Ministeri de Foment d'invertir 400 milions d'euros en Rodalies, però ha alertat que de l'últim anunci d'inversió només s'ha complert el 20%. 

En una entrevista a "Els Matins" de TV3, el conseller ha subratllat la "poca fiabilitat" dels calendaris del Ministeri. "Es van anunciar les obres de la llançadora a l'aeroport. Encara no han començat. La línia de Vic està com fa 30 anys", ha afirmat. Vila també ha parlat sobre la falta de determinació de Foment a l'hora d'invertir en Rodalies, una cosa que no succeeix amb l'AVE, que "no té cap tipus de rendibilitat econòmica". "Malgrat que els hem insistit que les Rodalies són el puntal, han preferit tenir totes les capitals de província connectades", ha explicat el conseller.

D'altra banda, Vila també ha recordat que la Generalitat pot sancionar a Renfe, però no a Adif, on l'operador situa el problema de Rodalies: "Renfe diu que voldria millorar el servei, però acusa a Adif de no millorar les catenàries".