Qui és Melanie Casique, candidata del PP a Centelles?

“Parla bé, és guapa i és jove”, targeta de presentació de l’alcaldable

Melanie Casique, a Centelles
Melanie Casique, a Centelles | T. Carrasco
Toni Carrasco
07 de maig del 2015
Actualitzat a les 9:30h

Un total de dotze persones, entre les quals familiars i dirigents comarcals del partit, van assistir aquest dimarts a la sala de Vidre del Casal a la presentació de la candidata del PP a Centelles per a les properes eleccions municipals, Melanie Casique. L'acte, que havia de començar a les 18:30 hores, no es va iniciar fins ben passades les 18:50 h, i es va cloure al cap de vint minuts.

Melani Casique va aparèixer per sorpresa a última hora a les llistes que va presentar el partit a Osona. És una jove de 18 anys catalana, de pares peruans, que fa un any que viu a Centelles amb la seva parella, però que no està empadronada al municipi. Actualment, no treballa. Va estudiar l’educació secundària obligatòria a l’escola de la Salle Horta, a Barcelona, i llavors va fer un grau mig de planta química i un altre de gestió i administració. La seva gran afició, dibuixar.

A l'acte de Centelles, Casique va està acompanyada pels seus pares, que també es presenten en un altre municipi català, a la Palma de Cervelló (Baix Llobregat), en el qual no viuen i no estan empadronats, i pels candidats del PP a Osona de Tona i Vic, Francisco Ribas i Emma Salarich.

La candidata fou presentada, en un discurs en castellà, per la jove promesa del partit, l'advocada Andrea Levy Soler, que és també vicesecretària d'Estudis i Programes del PP a Catalunya. Va qualificar Casique com una gran candidata a l’alcaldia, “perquè parla bé, és guapa i és jove” i  també la va animar públicament dient que "té un gran futur com a regidora a Centelles”.

Levy va insistir en la importància de l’acte: “Avui és un dia històric per al PP, amb el seu primer míting a Centelles”. I va afegir: "No ens ha esporuguit trobar tot el carrer d’accés en aquest local ple d’estelades”. De la poca presència de públic, Levy va dir irònicament que no l’importava que la sala estigués a rebentar o no: “Estem els que tenim que ser".

A continuació, Casique, amb un discurs gairebé íntegre en castellà, va desgranar els eixos bàsics del seu programa electoral on va destacar, entre d'altres, que no vol incívics, i que falta “ordre, seguretat, faroles a les entrades i sortides del poble, aigua als parcs públics per als nens per beure i passos de vianants”. En l’àmbit de salut, va dir que, si governaven, obririen el CAP les 24 hores dels 365 dies de l’any, i pel que fa al trànsit, que farien la zona blava d’aparcament “més atractiva” (actualment no existeix), i un camí per a vianants entre Centelles i els Hostalets de Balenyà. En relació als immigrants, va ser taxativa: "Tindran un any per empadronar-se i serà necessari que disposin d’un permís de residència”.

La candidata va tancar el seu primer discurs en públic dient que volia un Centelles “net, ordenat, segur i on les banderes no ens divideixin”.

--------------
PROGRAMA ELECTORAL DEL PP A CENTELLES


- Fomentar la creació de més llocs de treball.

- Obrir el CAP les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

- La zona blava dels cotxes, la primera hora gratis.

- Fer que des de l’Ajuntament es dictin normes de civisme, de convivència i seguretat ciutadana.

- Disminuir notablement la delinqüència, el vandalisme i la destrucció del patrimoni i el mobiliari públic.

- Disminuir l’IBI (Impost sobre Béns Immobles).

- Immigració legal controlada.

- Serveis socials per aquells que ho necessitin.

- Tolerància zero davant l’incívic.

- Subministrar aigua a totes les fonts públiques.

- Construir un camí de vianants de Centelles a Hostalets de Balenyà.

- Col·locar fanals als afores del poble i més senyalitzacions per als cotxes.
 

Melanie Casique, amb Andrea Levy Soler i els candidats del PP de Tona i de Vic. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a