Vetllada poètica a Vic, amb Esteve Plantada i Mireia Calafell

Els autors presenten els seus darrers llibres al bar El Gravat

Els dos autors, a Vic
Els dos autors, a Vic | J.M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:45h

Esteve Plantada i Mireia Calafell, al Gravat de Vic. Foto: José M. Gutierrez


El bar El Gravat de Vic ha acollit aquest dimarts al vespre la presentació dels darrers llibres d’Esteve Plantada i Mireia Calafell, en una jornada poètica on els mateixos poetes han comentat la seva obra i han fet un tast de la seva poesia als assistents, recitant-ne alguns dels versos inclosos al llibre.

Esteve Plantada ha desgranat totes les claus i motivacions que hi ha darrera “Fosca límit” (Adia Edicions, 2015), un llibre que ha estat construït com si fos “un mapa per al lector, ple de coordenades i diàlegs amb referents cinematogràfics, musicals, artístics o literaris”, tal com ha comentat, però també establint un relació directa amb la realitat i amb alguns episodis històrics. El poemari intenta aproximar-se a l’abisme a través de dos personatges claus: d'una banda, Jack l’Esbudellador i la foscor del Londres victorià; i de l'altra, Ernest Shackleton i la resistència en els límits de l’oceà i d’un mateix.

Esteve Plantada és el cap de redacció de NacióGranollers.cat, diari que pertany al grup Nació Digital. També treballa parlant de literatura i cinema a diversos mitjans de comunicació, com El Punt Avui o Núvol. Ha estat codirector de la revista The Barcelona Review i editor d’Edicions Terrícola.

Mireia Calafell, per la seva banda, ha presentat “Tantes Mudes” (Perifèric, 2014), el seu darrer llibre, guanyador del Premi Benvingut Oliver. En la seva intervenció, la poeta barcelonina ha donat el protagonisme a la paraula i als seus poemes, establint un espai d’intimitat i de complicitat entre els assistents i la seva pròpia veu. Els versos de “Poètica”, “El llop”, “Diacrític” o “Balenes franques” han mostrat una autora que consolida una veu pròpia i una obra que sap connectar amb el públic gràcies a imatges potents i ben treballades.
 

Esteve Plantada, al Gravat de Vic. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a