1 de 10

Tots els semàfors de Vic estan adaptats per a invidents

Setanta-sis incorporen, a més, un dispositiu que es pot operar a través del telèfon mòbil

per Redacció Osona.com, 6 de maig de 2015 a les 09:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels semàfors de Vic, amb senyals acústiques Foto: Ajuntament de Vic

El 100% dels semàfors de la ciutat de Vic disposen des d’aquest mes d’abril d’avisadors acústics per a invidents, que funcionen amb un comandament a distància que activa la persona cega quan s’acosta al pas de vianants. Destacar, a més, que hi ha 76 semàfors que ofereixen de forma addicional un altre sistema, basat a partir de tecnologia Bluetooth de l’smartphone, adaptat perquè persones amb discapacitat visual puguin travessar un carrer amb tota seguretat.

En aquest darrer cas s’ha aplicat el sistema, anomenat Ciberpas Pasblue, a les següents cruïlles: passeig de la Generalitat amb carrer d’Enric Prat de la Riba; passeig de la Generalitat amb carretera de La Guixa; passeig de la Generalitat amb carrer de Raimon d’Abadal; passeig de la Generalitat amb Parc de Jaume Balmes; rambla Davallades amb carrer de Jacint Verdaguer; rambla de l’Hospital (des de carrer del Doctor Junyent fins Jaume Balmes); rambla del Bisbat amb la plaça de Santa Elisabet; rambla dels Montcada amb carrer del Bisbe Torras i Bages; plaça del Mil·lenari (inclou carrer de la Sagrada Família); ronda de Francesc Camprodon amb carrer del Pare Coll; ronda de Francesc Camprodon amb carretera Manlleu i La Guixa.


Així doncs, tots els semàfors disposen d’un sistema que s'activa a través d'un comandament que porta la persona invident. Quan el prem i és el seu torn, el semàfor emet el senyal que li indica que pot travessar.

D’altra banda, aquests 76 semàfors que incorporen aquest sistema innovador, l’usuari només caldrà que porti el telèfon mòbil amb el Bluetooth connectat i, automàticament, quan la persona estigui al costat del semàfor i sigui el moment de travessar, s'activarà el senyal acústic sense que l'usuari hagi fet res. Aquest sistema està homologat per la ONCE i una dels avantatges que incorpora aquest sistema és que està estandarditzat a nivell d’estat espanyol.

 

Participació