Anna Erra rep el suport d'alcaldesses de CiU

"Per primera vegada, Vic podria tenir una alcaldessa", diu la candidata

Redacció Osona.com
06 de maig del 2015
Actualitzat a les 9:27h
Trobada d'alcaldesses de CiU
Trobada d'alcaldesses de CiU | A. Costa

Trobada d'alcaldesses de CiU a Vic en suport a Anna Erra. Foto: Adrià Costa


La candidata de CiU-RCat a Vic, Anna Erra, ha remarcat aquest dimarts la possibilitat que, per primera vegada a la història, Vic “tingui una alcaldessa i que sigui de la federació”. L’alcaldable ho ha considerat com una demostració de “normalitat” i una prova de la determinació de CiU per situar dones al capdavant de les llistes per a les eleccions municipals del 24 de maig. “A CiU som un 20% de candidates”, ha remarcat Erra, algunes de les quals es presenten per primera vegada i d’altres opten a la reelecció, “dones que amb el projecte de CiU estan construint amb positivitat i il·lusió el país i les seves ciutats”.

Anna Erra n’ha parlat en un acte que s’ha celebrat a Vic, en què l’han acompanyat diverses alcaldesses de la federació per donar suport a la seva candidatura: Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Calamanda Vila, de Cardedeu; Rosa Vestit, de Sant Quirze de Besora; Montse Carreras, de Cunit; Meritxell Budó, de la Garriga; Sònia Martínez, de la Jonquera; i Anna Franquesa, de Santa Eugènia de Berga.
 
 

Trobada d'alcaldesses de CiU a Vic en suport a Anna Erra. Foto: Adrià Costa

En la mateixa línia, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i candidata a la reelecció, Mercè Conesa, ha destacat que “per primera vegada, hi ha la possibilitat que a Vic hi hagi una dona, independentista i alcaldessa”, i l’ha posat com a exemple de l’aposta de CiU “per continuar regenerant la política al capdavant de les alcaldies, per posar lideratges femenins forts al capdavant de les ciutats i del país”. “Entre les cares noves, hi ha la d’Anna Erra, que ja ha treballat intensament al servei de la ciutadania de Vic i que ho tornarà a fer optant a l’alcaldia”, ha apuntat Conesa, que també ha afegit que la candidata vigatana és “una persona amb molta capacitat, que escolta la ciutadania i que ha fet un bon servei al poble”.

La dirigent convergent també ha recordat les dificultats que han tingut tradicionalment les dones per accedir a la política i ha apuntat que les tornes estan canviant ara, ja que “un cop tenim exemples de dones al capdavant de projectes” com el seu i el de les altres alcaldesses que han participat en l’acte “sabem que és normal que al segle XXI les dones accedeixin a aquests llocs de presa de decisions i accedeixin a les alcaldies”.
 

Candidatures de Vic a les eleccions municipals de 2015

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011


Trobada d'alcaldesses de CiU a Vic en suport a Anna Erra. Foto: Adrià Costa

Arxivat a