Més del 33% dels nadons menors d'un any utilitza dispositius mòbils

Un estudi mostra com les tecnologies arriben a la nostra vida molt aviat

Europa Press
02 de maig del 2015
Actualitzat a les 7:12h

El 36% dels nadons menors d'un any ha tocat un dispositiu mòbil. Foto: Europa Press


Segons un estudi publicat per l'Acadèmia Americana de Pediatria, més del 33% dels nens menors d'un any ha utilitzat un smartphone o una tauleta en el seu escàs període de vida. Per l'elaboració de l'informe, s'han entrevistat 370 pares de nens d'entre sis mesos i quatre anys. Les investigacions exposades per l'acadèmia mostren que el 83% de les famílies té una tauleta i el 77% disposa d'un telèfon intel·ligent. 

Sobre l'ús real que els nens fan d'aquests dispositius, les estadístiques són aclaparadores. Segons les informacions, el 36% dels nens menors d'un any ha tocat o desplaçat la pantalla en alguna ocasió, mentre que el 24% ha fet alguna trucada. 

D'altra banda, el 15% ha utilitzat aplicacions i un 52% ha vist programes de televisió. Això reforça l'impacte que tenen els continguts audiovisuals com a valor educatiu en nens tant petits, i la vinculació forçada i pràcticament per inèrcia que pateixen els menors amb la graella televisiva. 

Aquestes noves dades intenten corroborar que les noves tecnologies han envaït els nostres hàbits i costums molt aviat. "No esperàvem que els nens estiguessin utilitzant els dispositius des de l'edat de sis mesos. Alguns estan davant la pantalla fins a 30 minuts", ha remarcat la investigadora principal de l'estudi, Hilda Kabali. 

Els resultats també van mostrar que un 73% dels pares deixa que els seus fills juguin amb dispositius mòbils mentre fan les feines de casa; el 60%, mentre fan encàrrecs; el 65%, per calmar el nen i el 29%, per adormir-lo.