Jordi Casals desgrana alguns dels eixos del programa d'ERC-JpT a Torelló

Dedicació total, proximitat, transparència i compromís amb la independència

Redacció Osona.com
30 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:50h

Jordi Casals, atenent la premsa. Foto: ERC-JpT


Jordi Casals, candidat a l'alcaldia d'ERC i Junts per Torelló, va presentar aquest dimarts els punts programàtics en l'àmbit de l'alcaldia, organització, transparència i procés nacional per la independència. L’alcaldable, que va estar acompanyat per alguns dels seus companys de llista (Lluís Sabatés, Xevi Lozano, Tere Ordeig i Montse Tort), va començar desgranant els pilars d'un alcalde republicà per Torelló: implicació, proximitat, transparència i compromís amb la independència.

Per la implicació, els republicans proposen una dedicació prioritària de l'alcalde en les tasques de l'Ajuntament, de forma exclusiva; una reorganització política en què els tinents d'alcalde facin un pas endavant i siguin realment caps d'àrea que facilitin el seguiment de l'alcalde de tots els temes.

També en l’organització, el republicà va parlar de posar unes retribucions econòmiques segons unes dedicacions reals, no com ara, que hi ha una dedicació mínima i la mateixa retribució per cada regidor, malgrat les dedicacions siguin diferents. Aquesta mesura no té perquè comportar un augment global de les retribucions actuals.

En quan a la proximitat, Jordi Casals va invocar la figura d'un alcalde que trepitgi carrer, que tingui presència en tots els barris, tant de manera formal (a través d'assemblees de barri, per exemple), com informal. A més, Casals va apuntar que ERC-JpT proposa la creació d'audiències públiques trimestrals, on, públicament i obert a tothom, el govern expliqui la feina feta i on els ciutadans puguin interpel·lar al govern municipal.

En l'apartat de la transparència, l'alcaldable va exposar que a més de l'aplicació de la Llei de Transparència, mostrant informació sobre els regidors i l'alcalde, així com la documentació de les gestions de la institució local, s'havia d'anar més lluny i aplicar l'Open Data (dades obertes sobre l'Ajuntament a disposició de tothom de forma lliure), la creació d'una agenda pública de l'alcalde i regidors de govern i aprofundir en la participació, com en les abans esmentades audiències públiques.

Jordi Casals, a tall de conclusió, va dir que ERC-JpT vol aplicar a l'alcaldia el què els tres regidors han fet durant el mandat, una implicació total, proximitat i ser transparents.

Compromís total amb la independència

Finalment, Casals va afirmar que el seu grup tenia un compromís total amb el procés nacional i que per això tots els membres de la candidatura havien signat sense cap problema ni fent cap modificació el compromís de l'ANC, on els ajuntaments que sorgeixin de les eleccions es posen a disposició del govern per la creació de la República Catalana.
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Torelló, el 2007 i el 2011

Arxivat a