Cent onze candidatures d'Osona es comprometen amb la independència

Presentació dels signants del document de la campanya “Ajuntaments per la independència”, impulsada per l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI | ICV i PP desestimen la iniciativa

Redacció Osona.com
30 d'abril del 2015
Actualitzat a les 14:05h
Foto de família amb les candidatures que han signat el document
Foto de família amb les candidatures que han signat el document | Adrià Costa

Foto de família de les candidatures adherides a la campanya «Ajuntaments per la independència». Foto: Adrià Costa


El Sucre de Vic ha acollit aquest dimecres a la tarda la presentació de les candidatures que han signat el document de la campanya “Ajuntaments per la independència”, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la independència (AMI).

Fins a data d’avui, un total de 111 de les 157 candidatures que es presenten a Osona han signat aquest compromís (114 si hi afegim Aiguafreda, que forma part de la territorial de Sant Martí de Centelles i que també s’ha sumat a l’acte). Durant els propers dies encara s’hi poden sumar noves llistes.

Les candidatures que han signat el document pertanyen a CiU, la CUP, Solidaritat, ERC, una del PSC (Miquel Arisa, a Centelles) i algunes són independents, com Via Vic o la candidatura de Carles Baronet a Folgueroles. Cap llista d’ICV i PP s’ha adherit a la iniciativa. Sant Martí de Centelles, amb tres candidatures (CiU, independents i Entesa), és l'únic municipi on no hi ha cap formació adherida.

L’acte s’ha celebrat a l’Auditori Marià Vila d'Abadal de l’edifici del Sucre de Vic i ha comptat amb la presència de més de 100 alcaldables, acompanyats per candidats a regidors i membres de les assemblees territorials.

El comprimís que han signat les candidatures compta amb quatre punts: en primer lloc, donar suport a l’adhesió o continuïtat de l’Ajuntament a l’AMI; en segon lloc, donar suport a les campanyes que s’impulsin des del municipi, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari; en tercer lloc, assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre conjurin una majoria independentista al Parlament, donar suport a que l’Ajuntament, amb el seu alcalde al capdavant, es posi a disposició del Govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol; i finalment, en quart lloc, donar suport a la proposta que l’alcalde, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern.

L’acte ha tingut dues parts. En una primera s’han donat a conèixer les llistes que han signat el document. Seguidament, hi ha hagut els parlaments d’Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona; Alfred Verdaguer, president d’Òmnium Osona; i Josep Maria Vila d’Abadal, president de l’AMI. Tots ells han insistit en la necessitat de tenir uns ajuntaments de caire marcadament independendista per seguir endavant amb el procés. Han coincidit també en demanar unitat d’acció.

La segona part ha consistit en una foto de família a fora del recinte.
 

Llistat de candidatures adherides a la campanya (cal restar les tres d'Aiguafreda)

Document signat per les candidatures en suport de la independència (PDF)


TOTES LES CANDIDATURES D'OSONA
 

Junta electoral de Santa Coloma de Farners (Viladrau, Espinelves)

Junta electoral de Puigcerdà (Vidrà)

Junta electoral de Berga (Alpens, Prats, Lluçà, Sant Martí d'Albars)

Junta electoral de Vic (resta de municipis)

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi