Albiol envia «reforços» de Badalona per omplir la llista del PP de Vic

L'alcaldable dels populars, Emma Salarich, creu que no és cap problema perquè com que van "del 14 en amunt no entraran pas"

Redacció Osona.com
29 d'abril del 2015
Actualitzat el 03 de maig a les 9:51h
Xavier García Albiol i Emma Salarich, passejant per Vic
Xavier García Albiol i Emma Salarich, passejant per Vic | Adria Costa

Xavier García Albiol i Emma Salarich, al Mercat del Ram de Vic de 2014. Foto: Adrià Costa.


Els problemes del Partit Popular per crear o completar llistes municipals no són exclusius de les poblacions petites. En una ciutat de més de 40.00 habitants com Vic, el partit que governa l'estat espanyol ha hagut de recórrer a un contingent de candidats d'altres comarques, sense cap relació amb Vic. Una part molt rellevant procedeix de Badalona, governada per Xavier Garcia Albiol, que justament va pujar a Vic al Mercat del Ram del 2014, fent costat a l'alcaldable Emma Salarich.

No es pot parlar d'una llista "fantasma" en el sentit més pur del terme que s'ha posat de moda aquesta setmana, però sí d'una afluència de candidats completament desconeguts a la ciutat. Una ciutat en la qual el PP ha fracassat en els seus intents d'accedir al consistori des de 2003, l'any en què els populars van perdre el regidor que tenien en les anteriors legislatures.

Els reforços badalonins apareixen sobretot a partir del lloc número 14, que ocupa Victoria Àvila Garcia, responsable de Política Municipal del PP de Badalona. Al lloc 17 hi apareix la també badalonina Rosa Maria Albiol Zapater. Un nom clau és el de Carmen Pardo Pardo, directora de Marina de Badalona SA, l'empresa municipal que gestiona el port de la ciutat. Entre d'altres, hi apareix també el comerciant Melchor Ayala Morillas.

 

Emma Salarich, a les muralles de Vic. Foto: Adrià Costa

Uns quants noms més de la candidatura no tenen cap relació amb la comarca d'Osona i ja havien figurat en candidatures populars en anteriors comicis, com és el cas de Francisco Esquerdo Estalella, exassessor del Grup Popular al Parlament, que va ser el número 6 del PP a L'Albiol a les eleccions de 2011.

La vigatana Emma Salarich, cap de llista, ha explicat a Osona.com que "més o menys els catorze primers són de Vic, i la resta és gent nostra, gent que jo conec. Com que van a la segona part de la llista i no entraran pas de regidors, doncs no passa res".

A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012, el PP va ser la tercera força política de Vic, amb 1.183 vots (6,13%).
 

Candidatures de Vic a les eleccions municipals de 2015

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011

 

Membres del PP, amb Xavier García Albiol i Emma Salarich,al Mercat del Ram de Vic de 2014. Foto: Adrià Costa.

Arxivat a