Manlleu recuperarà el pàrquing de la plaça i la zona blava per 2,4 milions d'euros

El traspàs s’ha gestat a tres bandes: Hormipresa, l’empresa encarregada de les obres i de l’explotació, en concurs de creditors; l’Ajuntament i el Banc Popular

Redacció
04 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:11h
Un cotxe, entrant a l'aparcament de la plaça Fra Bernadí, la setmana passada
Un cotxe, entrant a l'aparcament de la plaça Fra Bernadí, la setmana passada | Adrià Costa

Un cotxe entrant al pàrquing de la plaça Fra Bernadí. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Manlleu recuperarà el pàrquing de la plaça i la zona blava. Així ho va anunciar el regidor Àlex Garrido (ERC), en el ple que va presidir per absència de l’alcalde, Pere Prat, el passat dimarts, 28 d’abril. El punt sobre el traspàs s’havia previst que entraria d’urgència a la sessió, però no va ser possible degut a aspectes legals, ja que l’acord es trobava en exposició pública fins al mateix 28 d’abril a les 12 de la nit (la sessió es va celebrar unes hores abans). La decisió es farà efectiva al proper ple, el 19 de maig, just abans de tancar la legislatura.

Garrido va explicar els detalls de l’acord, que s’ha gestat a tres bandes: Hormipresa, l’empresa encarregada de les obres i de l’explotació de la plaça, que havia subcontractat els treballs a Prhosa, i que està en concurs de creditors; el Banc Popular, principal creditor d’Hormipresa en les obres de la plaça; i l’Ajuntament. El jutge del mercantil va signar el vist i  plau de l’operació uns dies abans.

El regidor va dir que era una signatura que arribava ara, però que ja feia molt temps que s’esperava. Les obres del pàrquing van costar 6,2 milions i les de la remodelació de la plaça, 2,8 milions més. Ja en un inici, l’Ajuntament va adquirir l’obligació de pagar 1,5 milions a través d’un crèdit, a un 5% d’interès, que suposava a partir d’aquest 2015 pagar 121.000 euros anuals durant 20 anys. En aquest acord, l’explotació del pàrquing tornava a l’Ajuntament al cap de 50 anys, i la de la zona blava al cap de 20 anys.

Això era la situació inicial, però Hormipresa va fer fallida, i l’acord que ara ha validat el jutge està compost de tres pagaments que ha de fer l’Ajuntament: 2.100.000 euros per la recuperació de tots els actius, 50.000 euros pels panells elèctrics que es van instal·lar posteriorment al pàrquing i 85.000 més en concepte de les màquines de la zona blava.

Per tant, segons Garrido, l’Ajuntament pagarà 2.400.000 euros d’una obra que va costar 9.000.000 euros, a retornar en 20 anys, en pagaments de 118.000 euros anuals. Amb aquests xifres, l’alcalde accidental va recordar que abans s’havia de pagar 121.000 euros i que ara l’Ajuntament recupera de forma immediata el pàrquing i la zona blava.

Pel que fa a la zona blava, Garrido va apuntar que hi havia zones com la plaça Àngela Roca i la plaça de l’antic mercat del dilluns, on ja no funciona aquest sistema de pagament i on finalment es retirarà.
 

El retòl de l'aparcament. Foto: Adrià Costa

Arxivat a