Els alcaldes del Lluçanès insten a votar al procés participatiu del 26-J

Un cop passades les eleccions municipals s’iniciarà una campanya informativa de cara a la consulta sobre la comarca

Pere Pratdesaba
27 d'abril del 2015
Actualitzat el 28 d'abril a la 13:32h
Els 13 alcaldes del Lluçanès, al santuari dels Munts
Els 13 alcaldes del Lluçanès, al santuari dels Munts | Consorci del Lluçanès

Els tretze alcaldes del Lluçanès es van trobar el passat dissabte, 25 d’abril, al santuari dels Munts per fer-se una fotografia conjunta amb el lema “El 26 de juliol al Lluçanès, votarem”. L'acte estava pensat per tal de recordar que tots els habitants majors de 16 anys de les 13 poblacions del Lluçanès estan cridats a participar en la consulta de participació ciutadana per tal de decidir si volen que el seu municipi formi part de la nova comarca del Lluçanès. Està previst iniciar una campanya informativa després de les eleccions municipals del dia 24 de maig.

El procés de participació ciutadana sobre la creació de la comarca del Lluçanès estarà convocat pels consistoris dels 13 municipis. Hi haurà meses de participació a totes les localitats durant el 26 de juliol i hi podran participar totes les persones majors de 16 anys que constin en el padró municipal abans de l'1 de gener de 2015.

Un cop realitzada la votació, els plens dels municipis afectats realitzaran un pronunciament públic respecte a l'avaluació final i al posicionament de la creació de la nova comarca. Aquest serà el tràmit definitiu per tal que el Departament de Governació i Relacions Institucionals tramiti l'expedient administratiu de creació de la nova comarca, si s'escau.