Vic fa els primers passos per enderrocar la benzinera de La Pista

El ple també aprova els components de les meses electorals del proper 24 de maig i tres punts més de caràcter urbanístic

Redacció Osona.com
27 d'abril del 2015
Actualitzat el 28 d'abril a les 12:52h
La benzinera de La Pista, aquest dilluns al matí
La benzinera de La Pista, aquest dilluns al matí | Adrià Costa

La benzinera de La Pista, aquest dilluns al matí Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Vic ha celebrat aquest migdia un ple municipal extraordinari. Aprofitant que s’havia de convocar per aprovar els components de les meses per a les eleccions municipals 2015 que tindran lloc el proper 24 de maig, s’han introduït quatre punts més a l’odre del dia en matèria d’urbanisme.

Un dels punts destacats ha estat l’aprovació del conveni urbanístic del polígon d’actuació PAU-40 “La Pista”, que acorda els primers passos amb els propietaris d’aquesta parcel·la amb l’objectiu d’enderrocar l’antiga gasolinera de La Pista, situada al carrer Anselm Clavé, al costat del riu Mèder i del passeig de la Generalitat. En concret, es tracta de donar llum verda a un acord que estableix una permuta amb els propietaris d’aquesta parcel·la amb una altra situada al carrer de Lleida. D’aquesta manera, la parcel·la on hi ha actualment la benzinera queda en mans de l’Ajuntament de Vic amb la finalitat de poder-hi actuar.

La majoria de grups municipals ha celebrat aquest pas i ha quedat aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, SI i els regidors no adscrits, Jose Anglada i Marta Riera. ICV s’ha abstingut i PxC i la CUP hi han votat en contra. La CUP ha rebutjat la iniciativa perquè considera que es tracta d’una operació “especulativa de dubtosa legalitat” que beneficia els propietaris. Una postura molt semblant a la de PxC, que ha considerat “dubtoses les valoracions econòmiques que s’han fet de les diferents parcel·les implicades al conveni”. ICV, per la seva banda, ha manifestat que veuria millor que el punt es debatés durant la pròxima legislatura.

Els regidors de la CUP, 'capgirats' en un reflex d'una gerra d'aigua del ple. Foto: Adrià Costa

L’argumentació no ha estat compartida per la resta de partits polítics. “S’ha arribat a una bona solució. Amb aquest pas es podrà actuar per millorar el trànsit rodat i mobilitat de la ciutat en un lloc urbanístic emblemàtic”, ha dit Jacint Raurell, portaveu del PSC. “Es tracta d’una llarga reivindicació veïnal que finalment s’assolirà”, ha defensat Iban Lapeira (SI). Josep Anglada, per la seva part, ha incidit que significarà “una bona descongestió del trànsit rodat de la ciutat”.

Finalment, els dos socis de govern, en aquesta ocasió, han coincidit. Joan Ballana (ERC) ha qualificat la decisió política com “encertadíssima” i ha argumentat que l’espai es convertirà en un enclavament clau perquè la gent accedeixi al riu. Toni Serrat (CiU) ha rebatut les crítiques de la CUP i PxC, hi ha dit que la valoració tècnica, en referència al preu de les parcel·les, estava "totalment reglamentada". L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal (CiU), ha tancat el debat afirmant que els tècnics municipals fa sis anys que hi estan treballant i finalment “s’ha pogut arribar a un acord”, tal com sol·licitava la ciutadania.
 
 

Toni Serrat conversa amb Marc Barnolas i Nil Puigivila, a l'acabar el ple. Foto: Adrià Costa

Impulsvic, pàrquing del Mercat Municipal i cementiri

Un altre dels punts que s’han aprovat ha estat la retirada de la condició d’administració actuant a ImpulsVic, SLU. El text determina que la societat municipal i de capital íntegrament públic, ImpulsVic, SLU, creada l’any 2008 per l’Ajuntament, deixi sense efecte l’atribució que se li havia adquirit en matèria de gestió i execució de diferents àmbits territorials  de la ciutat. No obstant, ImpulsVic mantindrà la gestió de tasques i funcions de l’Oficina Local d’Habitatge. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, SI, ICV i els regidors no adscrits; i la CUP i PxC s’han abstingut.

També s’ha aprovat autoritzar la cessió de l’explotació de l’aparcament del Mercat Municipal, atenent la sol·licitud de MERMUVIC, S.L (concessionària del Mercat Municipal de Vic), a Xavier Cervera i Solà, que ja gestiona altres pàrquings. Els paradistes al·leguen que no els surten els números. El contracte contempla una clàusula que especifica que la seva durada no podrà tenir una durada superior a la vigència de la concessió administrativa de gestió i explotació del mercat. Això significa que si es fessin les obres que estan encallades s’hauria de renovar la concessió i, per tant, aquesta cessió de gestió del pàrquing quedaria abolida. Aquest punt ha comptat amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, SI i els regidors no adscrits i el vot en contra de la CUP, ICV i PxC.

Finalment, el darrer punt que s’ha de debatut en el ple ha estat l’aprovació inicial del reglament del cementiri municipal de Vic, al qual hi han donat suport tots els grups municipals, menys PxC, que s’ha abstingut. El reglament se sotmetrà a informació pública durant 30 dies, període durant el qual es podran recollir possibles al·legacions o suggeriments.
 

Josep Arimany, Toni Serrat, Josep M. Vila d'Abadal, Josep Rafús i David Sala, taula inèdita. Avui Anna Erra i Joan López s'han absentat per motius personals. Foto: Adrià Costa

 

Xavier Tornafoch i Iban Lapeira. Foto: Adrià Costa
 

Mari Moyano i Jacint Raurell. Foto: Adrià Costa
 

Intervenció de Xavier Tornafoch. Foto: Adrià Costa
 

Josep M. Vila d'Abadal i Josep Rafús. Foto: Adrià Costa
 

Intervenció de Joan Ballana. Foto: Adrià Costa
 

Josep Arimany i Toni Serrat. Foto: Adrià Costa
 

Josep Anglada. Foto: Adrià Costa

Arxivat a