Alcaldes i alcaldables d'Osona s'apunten al multitudinari acte del palau Sant Jordi

Unes 16.000 persones omplen el recinte per reivindicar la independència i marcar l'inici de la campanya de les plebiscitàries | Darrer acte massiu de Forcadell com a presidenta de l'ANC

Quico Sallés
25 d'abril del 2015
Actualitzat el 26 d'abril a les 9:34h
Les estelades han lluït durant tot l'acte.
Les estelades han lluït durant tot l'acte. | Jordi Borràs

L'ANC, Òmnium i l'AMI han complert l'objectiu d'omplir un dels temples dels grans actes de Catalunya. Foto: Jordi Borràs


S'ha patit una mica per omplir, però finalment, l'ANC, Òmnium i l'AMI han complert aquest divendres al vespre l'objectiu d'omplir un dels temples dels grans actes de Catalunya, el palau Sant Jordi de Barcelona. Un temple que ha exorcitzat el repetit “desinflament” del procés i ha disparat el tret de sortida d'una autèntica marató electoral de caire plebiscitari que s'encetarà el 24-M.

Amb un gran espectacle -copyright ANC- i el darrer de caire massiu amb Carme Forcadell de presidenta de l'Assemblea, l'independentisme civil ha reclamat “Unitat, urnes i independència”. començant pels ajuntaments.

 

Isaac Peraire, de Prats de Lluçanès, a l'acte del palau Sant Jordi. Foto: José M. Gutiérrez

Amb una presència d'uns 700 alcaldes i alcaldables de CDC, UDC, ERC, CUP, ICV, EuiA Mes, Avancem, SI i Rcat d'arreu de Catalunya, amb Xavier Trias al capdavant, i els líders de tots els partits sobiranistes, les entitats civils que lideren el procés han demanat un vot majoritari per la independència a les municipals. Entre el públic, moltes cares osonenques (molts dels quals alcaldes o alcaldables), a part de Josep M. Vila d'Abadal, que hi ha assistit com a president de l'AMI: Marta Rovira, uns matinadors Lluis Casellas i Mari Moyano, Anna Erra amb Susagna Roura, Isaac Peraire, Joan Turró, Lluis Verdaguer, Josep Anglada de Vidrà, Joan Ballana, Josep M. Reniu, Josep M. Dieguez i Maria Balasch, entre d'altres.

Una petició que interpreta les eleccions de maig com una primera volta de les autonòmiques del 27-S. “Necessitem el màxim nombre d'ajuntaments independentistes per fer possible la República catalana, farem un procés de tots i per a tots, perquè l'únic canvi democràtic i de regeneració política i no dirigit per les elits és el canvi cap a l'Estat català”, ha clamat Forcadell. 

 

Joan Turró, alcaldable de CiU a Sant Hipòlit de Voltregà. Foto: José M. Gutiérrez

Anteriorment, Muriel Casals ha explicat el secret que segons ella s'ha de seguir per assolir aquesta independència: “Unitat, urnes i independència”. Ha reclamat als partits que aquest vespre s'han aplegat al Sant Jordi una “unitat estratègica i d'acció perquè l'esperança d'un futur millor omple de força el present”. 

Al llarg de l'acte d'aquest vespre, totes dues han volgut esperonar als alcaldes que surtin del 24-M a “prendre decisions valentes” perquè tindran al “poble al costat”.  “El 24-M demostrarem la nostra força a les urnes, guanyaran les candidatures sobiranistes i iniciarem l'Estat català, un projecte il·lusionant i l'únic que té el futur assegurat perquè no hem de demanar permís a ningú per fer-lo possible”, ha assegurat Forcadell. I ha afegit: “Sabem on anem i com arribar-hi”. 

 

Minut a minut: El Palau Sant Jordi reivindica el caràcter plebiscitari de les eleccions municipals del 24 de maig

Especial: 24-A al Sant Jordi: «Tornen les urnes, tornem al carrer»

 

Maria Balasch, Marta Rovira i Joan Ballana, a l'acte del palau Sant Jordi. Foto: Adrià Costa

 

Manel Romans, Santi Vivet i Josep M. Masramon, a l'acte del palau Sant Jordi Foto: Adrià Costa

 

Anna Erra, a l'acte del palau Sant Jordi. Foto: José M. Gutiérrez
 

Mari Moyano i Lluís Casellas, aquest divendres a l'acte del palau Sant Jordi Foto: Adrià Costa

 

Lluís Verdaguer i Josep Anglada, a l'acte del palau Sant Jordi. Foto: José M. Gutiérrez
 

Benjamí Nieto, a l'acte del palau Sant Jordi. Foto: Adrià Costa

 

Raül Romeva i Susagna Roura. Foto: Adrià Costa