Els independents sorgits de l'escissió del PSC, novetat de les eleccions de Torelló

Els veïns podran escollir entre set candidatures

Redacció Osona.com
23 d'abril del 2015
Actualitzat el 27 d'abril a les 8:22h
Els veïns de Torelló podran escollir entre set formacions polítiques, en les eleccions del proper 24 de maig, una més que en els comicis de 2011. Com a novetat més destacada, el canvi de partit dels líders del PSC en aquesta legislatura, els regidors David Forcada i Marc Fontserè, que han creat un partit d’independents: Entesa dels Independents d’Osona (EIO). El PSC, tot i que s’havia especulat que desapareixeria en aquesta població, ha confeccionat una llista amb moltes cares noves i liderada per Francesc Rivera.

En els pronòstics, sembla que parteixen amb avantatge els dos actuals partits a l’equip de govern, CiU i ERC-JpT-AM, que repeteixen candidats, l’alcalde Santi Vivet i l'actual regidor Jordi Casals respectivament. Les dues formacions, en les passades eleccions, van treure sis i tres regidors dels 17 del consistori torellonenc.

També repeteix l’única regidora d’ICV-EUiA, Roser Mas, que torna a liderar la candidatura.

On hi ha hagut canvis ha estat a PxC, que ha posat al davant una cara nova, Lídia Montes. El partit tindrà difícil repetir els tres regidors del 2011.

En relació als anteriors comicis, cau Solidaritat, que no es presentarà, i surten dues propostes noves: l’escissió socialista esmentada i la CUP, que tindrà com a cap de llista Francesc Manrique.
 

Llistat amb les candidatures d'Osona

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Torelló, el 2007 i el 2011

 
Arxivat a