Osona viu una multitudinària diada de Sant Jordi

Moltes poblacions organitzen activitats per la diada

Una noia, en una parada de Vic
Una noia, en una parada de Vic | J.M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
23 d'abril del 2015
Actualitzat el 24 d'abril a les 10:25h

Una noia, en una parada de Vic. Foto: José M. Gutiérrez


La comarca d’Osona ha celebrat avui una diada de Sant Jordi marcada pel bon temps, amb un xic de fresca però sense rastre de pluja. Les parades han omplert els llocs més cèntrics de moltes poblacions, on també s’han programat un munt d’activitats lúdiques i culturals al llarg del dia. La festa, com cada any, ha estat multitudinària i els osonencs s'han llençat al carrer.

A Vic , les parades de roses i llibres s'han establert pel passeig, el carrer Verdaguer i la plaça Major. A la plaça també s'han concentrat algunes propostes lúdiques, sobretot de cara a la tarda. De la programació, destaca les portes obertes de la casa consistorial amb visites guiades, la Fira de la Cooperació i un espai per a contes per als més petits, que s'han col·locat al carrer Manlleu, i la representació de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec d’Escènic Vic, a partir de dos quarts de 7 de la tarda.

Destacar, que com a novetat, aquest any a la plaça Major a les 7 de la tarda, està previst un recital literari amb entitats d’Osona, i organitzat per Òmnium Cultural sota el nom “A Tota Veu”. A la parada que aquesta entitat ha posat a la plaça es pot adquirir la rosa plebiscitària: una rosa, un petó i un vot. Òmnium ja va escalfar motors ahir, amb una taula rodona a les 8 de la tarda a la seu d’El 9 Nou, on es va parlar del llibre en català a l’era digital i que va comptar amb l’escriptor Antoni Pladevall, l’editora Montse Ayats, d’Eumoeditorial, Fina Contijoch de la llibreria Contijoch de Manlleu i una membre de l’Esriba.

 

Una noia amb una rosa, a Vic. Foto: Josep M. Gutiérrez

Pel que fa a Manlleu, els actes de la diada s'han concentrat a la plaça Fra Bernadí on hi ha hagut una nova edició de la Fira del llibre i de les flors. En aquest mateix espai s’hi han realitzat vàries activitats amb les escoles  com a protagonistes. També s'ha fet una audició de sardanes, amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i el tradicional concurs de dibuix.

A Torelló, la plaça Vella ha estat l’epicentre de les activitats promogudes des de l’Ajuntament. A partir de les 5 de la tarda, s’hi han instal·lat les parades de llibres. Tallers per als més menuts, la construcció del Drac Parrat i música completen l’oferta de Sant Jordi en aquesta localitat.

Podeu consultar les activitats en altres poblacions, aquí: Sant Hipòlit de Voltregà, Prats de Lluçanès, Balenyà, Centelles, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona i Santa Eugènia de Berga.
 

Fotos de Sant Jordi del 1977 a Vic (Josep M. Montaner)

Fotos de la diada de Sant Jordi a Osona, del 2003 ençà

Fotos de la diada de Sant Jordi arreu del país


Una dona amb unes roses, aquest matí a la plaça Major de Vic. Foto: José M. Gutiérrez

 

Dos joves disfressats de Sant Jordi i de drac, a Vic. Foto: José M. Gutiérrez