Vic dedica una fira a la gent gran

El certamen, que se celebrarà aquest cap de setmana, aglutinarà diferents expositors i un programa de més de 40 activitats paral·leles

Redacció Osona.com
22 d'abril del 2015
Actualitzat el 23 d'abril a les 10:07h

Presentació de la fira, a l'Ajuntament de Vic. Foto: Albert Alemany


Vic estrenarà aquest cap de setmana, 25 i 26 d’abril, una nova fira dedicada a la gent gran. El certamen porta per nom Vic Gran i se celebrarà al recinte firal el Sucre de les 10 del matí a les 8 del vespre. L’accés serà gratuït.

La proposta comprèn dues parts molt diferenciades: una zona d’expositors de serveis i productes destinats a aquest públic, amb tallers inclosos, i una altra que aglutinarà més de 40 activitats lúdiques i culturals, com conferències, concerts, balls, excursions i fins i tot una desfilada de moda.

La iniciativa sorgeix del Consell Local de la Gent Gran, format per casals i altres entitats d’aquest col·lectiu que volen mostrar la tasca que fan dia rere dia. El regidor de Benestar i Família, Joves i Salut, Xavier Farrés Farrés, va afirmar a la presentació el caràcter de capitalitat de Vic per liderar un altre projectedestinat a les persones grans i va recordar que és la segona ciutat del país que organitza i promou una activitat d’aquest format.

A la presentació, el gerent de l’Institut Municipal d’Esports, Miquel Duran, va desgranar una proposta que es recull en el marc de la fira i que porta per títol “ Fem 1.000 passes”. Aquesta activitat consisteix en promoure la salut a partir d’una caminada popular, el diumenge 26 d’abril, amb uns 7 quilòmetres de recorregut i que finalitzarà al recinte firal el Sucre amb un esmorzar per a tots els participants. Les inscripcions es poden fer el mateix diumenge a partir de les 9 del matí al Pont de Queralt (punt d’inici del recorregut). Hi haurà tres itineraris, adaptats a nivells d’exigència diferents.

Per la seva banda, Pere Parareda, de l’associació Gent Gran Activa de Vic i Comarca del Casal Mossèn Guiteras, va explicar que el ball que acostumen a programar els diumenges al seu casal es traslladarà, diumenge, al recinte firal. Parareda va mostrar-se optimista amb la nova fira, que espera que “es quedi amb el temps, es consolidi i esdevingui un referent per Catalunya”.
 

Programa d’actes

 

Mapa del recinte firal del Sucre, a la fira Vic Gran Foto: Ajuntament de Vic

Arxivat a