L'Atlàntida estrena una pel·lícula sobre Ruanda, vint anys després del genocidi

La coproducció internacional, que es podrà veure avui, està dirigida i interpretada per Sergi Cervera i Ramon Godino

Roger Font
24 d'abril del 2015
Actualitzat a les 8:49h
990_1429635514_MG_9468
990_1429635514_MG_9468 | Albert Alemany
Tràiler de la pel·lícula

“Projecte Rwanda” és una coproducció internacional dirigida per Sergi Cervera que pretén mostrar la feina que fan els cooperants, entre ells l’actor Ramon Godino -que hi ha estat nou anys-, per ajudar a reconstruir el país, vint anys després del genocidi que els hutus van perpetrar sobre els tutsis.

Ramon Godino és productor d’Ada Media Films i actor conegut pels seus  personatges a “La Riera”, “Serrallonga” i "El cor de la ciutat", i a més, ha estat cooperant a Ruanda. Sergi Cervera és productor de Boala Films i actor conegut pels seus personatges a "La Riera" i a les pel·lícules "Marhaba" i "Ruta 66".

La pel·lícula, “petita”, segons el mateix Cervera, s'estrena aquest divendres a partir de les vuit del vespre a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida. A cavall entre la ficció i el documental, el film pretén fer una “aproximació al que es fa allà” per part dels voluntaris i cooperants. A la vegada, també vol recuperar la memòria d'un hutu i un tutsi, que en el moment del genocidi eren només nens i com han crescut en un país que encara no ha pogut tancar les seves ferides. 

 

Imatge de la pel·lícula. Foto: Projecte Rwanda

Segons Cervera, “a la pel·lícula hi ha contrapunts, reflexions però no moralitat”. A través d’una veu en off en anglès subtitulada al català, el film va avançant gràcies als dos personatges principals: Ramon Godino, que interpreta un cooperant experimentat, i el mateix Sergi Cervera, que representa el voluntari idealista que, volent ajudar, peca de novell i encarna els tòpics dels occidentals la primera vegada que visiten el país: “Tot allò que no s’hauria de fer, en Sergi ho agafa”.

Malgrat les seqüeles que va deixar la massacre en la societat ruandesa, la pel·lícula pretén deixar clar que “volen tirar endavant” i que, “tot i que a la vida poden passar coses, hem de construir el futur”, apunta Maria Soto, la veu en off del relat i autora del blog on es pot veure el seguiment de tot el rodatge.

Així, pels mateixos creadors "'Projecte Rwanda' és un viatge tenyit pel dol i el color porpra, però, alhora, és una mirada al futur, plena de llum i esperança".

Podeu aconseguir les entrades visitant el web de L'Atlàntida.
 

Els actors Sergi Cervera i Ramon Godino, amb Joan López, a la presentació a l'Atlàntida, aquest dimarts. Foto: Albert Alemany

Arxivat a