El PP aspira a treure més de 10 regidors a vuit poblacions d'Osona

Alícia Sánchez Camacho presenta els alcaldables a la Catalunya Central | Emma Salarich i Antoni Sànchez, caps de llista de Vic i Manlleu, i Santa Eugènia i Centelles, últimes incorporacions

Pere Pratdesaba
20 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 8:26h
Alícia Sánchez Camacho i Miquel Vilalta, a Vic
Alícia Sánchez Camacho i Miquel Vilalta, a Vic | Adrià Costa

Emma Salarich, Alícia Sánchez Camacho, Miquel Vilalta i Joan Antoni López Noguera, aquest dissabte a Vic. Foto: Adrià Costa


La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, va presentar dissabte els alcaldables del partit a la Catalunya Central, en concret, a les comarques d'Osona, del Berguedà, del Bages, de l’Alt Penedès i de l’Anoia. A l’acte, que va tenir lloc a l’hotel Ciutat de Vic, també hi van intervenir el president provincial del PP de Barcelona, Alberto Villagrasa; el president comarcal del partit, Miquel Vilalta; i la candidata a l’alcaldia de Vic, Emma Salarich.

Pel que fa a Osona, el PP ha lligat vuit candidatures: a Vic, Manlleu, Prats de Lluçanès, Santa Eugènia de Berga, Tona, Centelles, Tavertet i Roda de Ter. En aquests moments, el partit no té ni un sol regidor a la comarca. Tot i això, Vilalta és optimista i creu que la formació “té un gran equip” i pot arribar als 10-12 regidors en les eleccions del proper mes de maig.

En el seu discurs, la candidata a les eleccions de Vic, Emma Salarich, va mostrar-se molt dura amb la immigració, que “s’ha de control·lar” i a qui va responsabilitzar de l’incivisme. Salarich també va criticar les polítiques de l’actual govern de la ciutat, en temes com el trànsit.

Pel que fa al candidat de Manlleu, finalment serà Antoni Sànchez, exregidor de PxC i actual regidor no adscrit al consistori manlleuenc. La presentació oficial de l’alcaldable tindrà lloc aquest dijous, 23 d’abril, a la sala de plens de l’Ajuntament de Manlleu, a dos quarts de 6 de la tarda. Sànchez rebrà el suport de Mar Blanco, germana del regidor del PP Miguel Blanco, assassinat per ETA.
 

Alícia Sánchez Camacho, amb els candidats Osonencs. Foto: Adrià Costa


De la resta de candidatures, tres sorpreses d’última hora: a Santa Eugènia de Berga, on el cap de llista serà Rafael Trigo; a Centelles, amb Melanie Casique com a alcaldable; i a Roda de Ter, amb Salvador Cornejo (Sebastià Povedano, que s'havia anunciat que aniria de número 1 anirà de 2). Els altres tres candidats, ja s’havien presentat amb anterioritat: Francisco Ribas, a Tona; Jesús Cañas, a Prats de Lluçanès; i Xavier Serrahima, a Tavertet.

‘El procés ja no il·lusiona ni a comarques com Osona’

A l’acte de presentació, Camacho va aprofitar per carregar de nou contra el procés independentista del qual va dir que s'està "desinflant" i que "ja no il·lusiona ni a comarques com Osona". Camacho creu que és per aquest motiu que tant CiU com ERC "han de fer soroll internacional".

Camacho va denunciar la "pressió molt forta" que han patit els membres del partit, especialment a les comarques d'interior, des que va començar el procés català . "Ser del PP mai és fàcil a Catalunya", va declarar.

Sobre les municipals, va afirmar que el 24-M no són un plebiscit ni la primera volta de les eleccions del 27-S i va reivindicar que el que està en joc són els problemes del dia a dia dels pobles i ciutats catalans. En aquest sentit, també va criticar que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, sigui a la vegada president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i va argumentar que el PP aposta per gastar els diners en la millora dels serveis públics "i no en la festa independentista".
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

 

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, durant la seva intervenció a Vic. Foto: Adrià Costa