L'Aplec Independentista de l'ANC escalfa l'ambient de cara a les municipals

L’acte es va celebrar a la rambla del Passeig de Vic i va comptar amb les actuacions dels Sagals d’Osona, Pep Sala i Bonobos

Redacció Osona.com
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 11:33h
Aplec Independentista a Vic, el passat dissabte
Aplec Independentista a Vic, el passat dissabte | Adrià Costa

Aplec Independentista a Vic. Foto: Adrià Costa


La rambla del Passeig de Vic va ser l’escenari aquest passat dissabte, 18 d’abril, de l’Aplec Independentista convocat per les assembles locals i territorials de l’ANC d’Osona, amb l’objectiu  d’escalfar l’ambient de cara a les imminents cites electorals, que seran clau per al procés que viu Catalunya cap a la independència.

L’aplec va comptar amb actuacions dels Sagals d’Osona i altres grups d’animació popular de la comarca, d'altres de caire poètic, amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i Biel Barnils, i també musicals, amb Pep Sala i Bonobos. Una a una, les diverses territorials de l’ANC van anar passant per l’escenari acompanyades pels alcaldables o representats de les diverses llistes que ja han signat el compromís de l’ANC “Ajuntaments per la independència”.

El torn de parlaments va comptar amb les intervencions del vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, qui va fer una crida a la unitat d’acció per tal que “del 27-S en surti un govern fort per seguir el procés d’independència”, una unitat que “també s’ha de veure a les eleccions municipals del 24 de maig”. En representació d’Òmnium Cultural va parlar Montserrat Gimeno, membre de la junta nacional, qui va agrair la feina feta fins ara i va fer una crida a omplir l’anella olímpica el proper 24 d’abril a l’acte “Tornen les urnes, tornem al carrer”. Gabriel Rufián, en representació de Súmate, va afirmar que ha arribat el moment de “plantar cara a un estat antidemocràtic com és l’espanyol”. Va tancar el torn de parlaments Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló, en representació de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), qui va demanar suport per a les candidatures que defensin l’opció independentista i unitat als partits. També va afirmar que “si el Parlament no és valent per una declaració d’independència ho haurà d’assumir el municipalisme".

Aquest acte tindrà continuïtat el 29 d'abril amb una trobada de tots els candidats que hagin signat el document. Serà al Sucre de Vic on es lliuraran els compromisos proposats per l’Assemblea amb la independència de Catalunya.
 

Aplec Independentista a Vic. Foto: Adrià Costa

Arxivat a