Detingut l'autor d'un incendi a un edifici de Roda de Ter que va provocar set ferits

Una de les víctimes va patir greus traumatismes en saltar des d'un segon pis intentant fugir del foc

Redacció Osona.com
19 d'abril del 2015
Actualitzat a les 8:07h
Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dissabte al matí un home de 25 anys, veí de Roda de Ter, com a presumpte autor dels delictes d’ incendi i homicidi dolós en grau de temptativa. El detingut va provocar presumptament la nit anterior l’incendi d’un edifici de Roda de Ter, on van resultar ferides set persones, dues en estat greu

Pels volts de mitjanit de divendres, els Mossos van rebre l’avís que s’havia produït un incendi en un edifici del carrer Ramon Martí de Roda de Ter. Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra, la Policial Local, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Un testimoni va indicar als agents que havia vist una persona intentant fer foc al costat d'unes escombraries properes a l’edifici. A prop del llocs dels fets, una patrulla de paisà dels Mossos va poder veure una persona que marxava corrents. Els agents el van identificar i van poder comprovar que es corresponia amb la descripció facilitada del presumpte autor de l’incendi. En escorcollar-lo, l’hi van trobar un encenedor, i a la butxaca de la jaqueta una bossa de plàstic amb quatre llaunes buides de refresc, les quals desprenien olor a alcohol. Per aquest motiu, va quedar detingut com a presumpte autor de l’indendi intencionat d’un edifici habitat.

Com a conseqüència de l’incendi provocat van haver de ser evacuades set persones, cinc de les quals van ser ateses pel SEM per intoxicació lleu pel fum, i posteriorment evacuades a l’Hospital Universitari de Vic. Una altra persona, que també va ser atesa per  inhalació de fum, se la va traslladat en estat greu a l’Hospital de Sant Joan Despí. Una setena persona, una dona, va ser traslladada a l’Hospital Universitari de Vic amb traumatismes greus a causa dels cops que es va donar en caure al carrer des del balcó del seu pis per intentar fugir de l’incendi, ubicat a la segona planta de l’edifici.

El detingut, a qui li consten nombrosos antecedents, passarà a disposició judicial en el properes hores.
Arxivat a