Els Matxos de Torelló tornen amb 600 inscrits

Gerard Morales, Ernest Ausiró i Marc Carós, trio de favorits a la cursa de muntanya | A banda del recorregut principal, de 63 quilòmetres, hi ha tres traçats de 56, 53 i 49

Josep Cuadrat, guanyador dels Matxos 2014
Josep Cuadrat, guanyador dels Matxos 2014 | Josep Maria Montaner
Redacció
17 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:25h
Més de 600 participants a Pels Camins dels Matxos Foto: Josep Maria Montaner

La cursa-marxa de resistència Pels Camins dels Matxos complirà aquest diumenge la catorzena edició. La clàssica prova de Torelló manté el vigor i l'essència d'adaptar-se a tot tipus de participants, des de corredors d'elit a caminadors, aconseguint superar un any més la barrera dels 600 inscrits. En l'àmbit purament esportiu destaca la presència de Gerard Morales –en la primera prova després de la lesió que va patir en bicicleta-, el local Ernest Ausiró i Marc Carós. Roberto Heras, que dissabte serà en una de les xerrades prèvies, és dubte a causa d'una lesió. Altres corredors osonencs a tenir en compte són Jonathan Mora i Jordi Vera.

Els Matxos 2015 estaran marcats per la continuïtat, explica Jordi Berniol, del Centre Excursionista Torelló. En aquest sentit mostra la satisfacció per haver tornat a assolir la barrera dels 600 inscrits –xifra que considera que és el “límit” de les capacitats organitzatives- així com pel fet de poder mantenir la dualitat cursa-marxa de resistència. Un dels elements singulars és que hi ha fins a quatre recorreguts –el principal de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat- per tal que “tothom es pugui provar i adaptar-se a les seves capacitats”. De fet, malgrat que en la inscripció cal dir per quin traçat s'aposta –els altres tres són de 56 (Cabrera), 53 (Puigsacalm) i 49 (Cabrera)-  “sobre la marxa” es pot decidir canviar per un de superior o un d'inferior en funció de les sensacions. La sortida serà diumenge a dos quarts de set del matí a la plaça de la Sardana de Torelló.


Gerard Morales –segon l'any passat per darrera de Josep Cuadrat- explica a NacióMuntanya que encara no està recuperat del tot i que es "vol provar". Els altres favorits són Ernest Ausiró –tercer el 2014- i el ripollès Marc Carós, que té marcada la prova com un dels grans objectius de l'any. La presència de Roberto Heras és hores d'ara molt dubtosa ja que arrossega una lesió, segons explica Berniol. Això sí, dissabte serà en una taula rodona de l'“Off Matxos” amb Morales i Anna Comet.

Per segon any la prova servirà per encetar la Lliga Catalana de Curses de Resistència, una competició organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que engloba competicions a mig camí de les maratons i les ultratrails.

NacióMuntanyacobrirà Pels Camins dels Matxos amb una crònica, els resultats i una extensa galeria de fotos.

Josep Cuadrat, el millor a la cursa Pels Camins dels Matxos. Foto: Josep Maria Montaner
 
Galeries de fotos

Fotos de Pels Camins dels Matxos 2014 (Josep Maria Montaner)

Fotos de Pels Camins dels Matxos 2013 (Josep Maria Montaner)

 
Arxivat a