La Cambra de Comerç facilita l'exportació a 91 països

El Pla d’Acció Internacional contempla un total de 51 accions, de les que se’n poden beneficiar més de 5.000 empreses osonenques

per Redacció Osona.com , 16 d'abril de 2015 a les 07:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pla d’Acció Internacional (PAI) de les cambres de comerç catalanes contempla 51 accions a 91 països, amb Àfrica i Orient Mitjà com a destinacions principals. A Osona hi ha un total de 5.646 empreses que es poden beneficiar d’aquesta proposta per a la internacionalització, acció que es consolida com a motor fonamental de la recuperació econòmica a Catalunya. El pla persegueix objectius com augmentar la base d’empreses exportadores, promocionar els productes catalans, diversificar i consolidar mercats, potenciar el treball en xarxa i aprofitar les sinèrgies entre les cambres, i interrelacionar-se amb altres iniciatives sectorials.

La major activitat es concentra a l’Àfrica-Orient Mitjà, amb 21 accions a 44 països; seguit d’Europa, amb 11 accions a 19 països; Àsia-Oceania, 10 accions a 15 països i, finalment, Amèrica, 10 accions a 13 països.


Durant els darrers quatre anys s’ha produït un augment substancial de la presència de les exportacions catalanes a destins extracomunitaris. Encara que la tendència és favorable a la diversificació de les exportacions, persisteix la dependència de la Unió Europea com a destinació principal de les exportacions catalanes.

Per tant, la línia estratègica a seguir durant el 2015 i 2016 del PAI és facilitar l’accés de les pimes catalanes a aquests mercats tercers amb un important potencial econòmic i comercial,  i a destinacions on les pimes per si soles tenen més dificultats de penetració.

 

Més informació

 

Participació