Dos cors i la Jove Orquestra de les Balears interpreten un rèquiem a Centelles

Més de 400 persones gaudeixen d'un concert excepcional

El concert, a Centelles
El concert, a Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
15 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:56h

El cor jove Cantus Firmus de la Societat Coral la Violeta acompanyats del Cor Ciutat de Mallorca i la Jove Orquestra Illes Balears, interpretant el rèquiem 'Eternal Light', el passat diumenge a l'església de Centelles. Foto: Toni Carrasco


El cor jove centellenc Cantus Firmus de la Societat Coral la Violeta de Centelles va ser convidat la setmana passada a les Illes Balears per presentar per primer cop a l’Estat espanyol el rèquiem “Eternal Light”, del compositor anglès Howard Goodall, acompanyada del Cor Ciutat de Mallorca i la Jove Orquestra Illes Balears. El concert es va fer al convent de sant Agustí de Felanitx, el passat 4 d'abril, amb gran èxit de públic.

La tornada d'aquest muntatge coral i musical, amb els mateixos protagonistes, va tenir lloc aquest diumenge, 12 d'abril, a l’església parroquial de Centelles, amb la representació d'aquest rèquiem, de l'autor de la banda sonora de “Mister Bean”. El temple es va omplir amb més de quatre-centes persones per escoltar un conjunt musical format per les dues corals, amb 80 cantaires i una orquestra amb vint músics: cinc violins primers, quatre violins segons, tres violes, tres contrabaixos, arpa, piano i orgue.

Cantus Firmus va cantar sota la batuta del mestre Gabriel Miralles, del Cor Ciutat de Mallorca, amb la direcció de Joan Laínez. La part musical va anar a càrrec de la Jove Orquestra Illes Balears, dirigida  per Joan Barceló.

El rèquiem es va composar el 2008 i es un homenatge als soldats que van lluitar a la Primera Guerra Mundial.  Fou escrit per a corda, piano i arpa amb cor i solistes. Aquests darrers van interpretar, a Centelles i com a novetat, en català. La peça és més un cant a la esperança que no pas un comiat.  Dividit en diversos números té un Dies Irae molt fosc  i un Agnus Dei preciós, com un himne final de resum.

Aquesta peça musical és una de les obres més atractives del repertori simfònic-coral actual amb inspiració en temàtica religiosa. Destaca per la dificultat tècnica d'interpretació degut als canvis de compàs i contrapunts complexos passatges amb ritmes trepidants.
Arxivat a