L'ANC celebra l'Aplec Independentista aquesta tarda al Passeig de Vic

Redacció Osona.com
14 d'abril del 2015
Actualitzat el 18 d'abril a les 17:09h

Les coordinadores territorials de l’ANC a la comarca d’Osona es preparen per a les dues cites electorals més imminents: les municipals del 24 de maig i les plebiscitàries del 27 de setembre. És per això que aquests dies es multipliquen les accions de l’Assemblea per aconseguir un ampli suport a favor de la independència. De tots els actes, destaca, sobretot, l’Aplec Independentista que es farà dissabte a la tarda a Vic.

Abans, aquest dimecres, l’ANC de Vic i els candidats a l’alcaldia que estan a favor de la independència escenificaran la signatura del compromís proposat per l’Assemblea. Es farà a l’Ajuntament a dos quarts de 7 del vespre. Tot seguit, a les 7, s’instal·larà un marcador electrònic a la plaça Major per fer el compte enrere fins al 27-S. Es posarà en marxa en un balcó que sigui ben visible des de diferents punts i pensant també en la càmera de TV3. En aquest marcador, també s’hi passaran missatges i informacions d’interès relaciones amb l’Assemblea i el procés.

Les accions seguiran dissabte, dia 18, amb l’Aplec Independentista organitzat per les coordinadores de l’ANC a la comarca d’Osona quan quedarà poc més d’un mes per a les eleccions municipals del 24 de maig. Es farà a la rambla del Passeig de Vic a partir de les 6 de la tarda, amb l’arribada de les territorials des de cada poble. Osona Nord proposa una caravana de cotxes i motos per arribar fins a Vic, amb l’aparcament de l’antic Roc34 com a punt de trobada. La comitiva d’Osona Sud es trobarà a les 5 a l’Esclat de Malla i anirà amb cotxes fins a l’aparcament del Sucre per seguir caminant fins al Passeig. També Roda de Ter i Calldetenes promouen una caravana de cotxes, mentre que Folgueroles proposa arribar a Vic a peu.

L’actuació dels Sagals d’Osona i altres grups d’animació popular de la comarca donaran el tret de sortida de l’acte, presentat per Marc Güell. Tot seguit, es donaran a conèixer les candidatures que han signat el compromís de l’ANC “Ajuntaments per la independència”.

També hi haurà un torn de parlaments, que comptarà amb el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany; el membre de la junta nacional d’Òmnium Marcel Mauri; el membre de Súmate Gabriel Rufián, i el president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

L’Aplec Independentista es tancarà amb diverses actuacions. Primer, de caire poètic amb alumnes del Centre de Normalització Lingüística i, després, la nota musical la posaran Khalid el Mokhtari i Biel Barnils, Pep Sala i alguns integrants de Bonobos. Finalment, cap a les 9 del vespre, es tancarà la festa cantant “Els Segadors”, sota la direcció de Sebastià Bardolet.

Aquest acte tindrà continuïtat el 29 d'abril amb una trobada de tots els candidats que hagin signat el document. Serà al Sucre de Vic on es lliuraran els compromisos proposats per l’Assemblea amb la independència de Catalunya.
Arxivat a